LinkedIn lanceert ATS maar zegt dat niet

Logotype LinkedIn LinkedIn heeft op 15 september een workflow tool voor recruiters geintroduceerd die verdomd veel wegheeft van … een ATS. Jawel, de reeds langer bestaande corporate oplossing LinkedIn Recruiter wordt functioneel steeds rijker; waarmee deze oplossing uiteindelijk full-blown ATS’en zoals Taleo lijkt te gaan bedreigen. Wel bijzonder, gezien de recente aankondiging van wederzijdse liefde tussen LinkedIn en Taleo.

In de aankondiging van de workflow oplossing wordt het woord ATS of de woorden applicant tracking system zorgvuldig vermeden. Nee, het gaat uitsluitend om de verbetering van de relatie tussen recruiter en hiring manager:

I’m very excited to announce a new tool in LinkedIn Recruiter that can change the way you work with your hiring managers.   It’s now easy to share interesting profiles and then get feedback from your hiring manager—right from Recruiter.  No more need to print out lots of profiles to review or huddle with your hiring manager in front of a computer to search.

Jammer hoor, dat gezamenlijk ‘huddelen’ is dus voorbij. Moet toch een gezellig momentje zijn geweest. En wat een armoe dat je dat overigens met de vorige versie van LinkedIn Recruiter moest doen! Maar dit geheel terzijde…

Geef een reactie

2 Comments
 • Sandor
  says:

  haha, je moet het zo toch nageven hoe sneaky ze dit nu weer doen. let op volgende aankondigingen zijn:

  we are excited to announce our latest candidatemanagentsystem in recruiter that allows recruiters to process candidates efficiently

  We are excited to announce our third source candidate import functionality that enabels recruiters to source form other sources than linkedin aswell

  We are excited to announce our reportingtool allowing you to manage your entire recruitmentprocess

  We are excited to announce that we managed to wipe out most ATS suppliers………