Vacatures per regio: hmmm…

Vacatures per regio, negatief Over de afgelopen drie weken laten de regio’s een ronduit verondrustend beeld zien. Want met uitzondering van dreumes Noord-Nederland wordt er gedaald (Zuid- en Oost-Nederland) of stilgestaan (West-Nederland). En daarmee blijven de regio’s mijlenver verwijderd van de voorzomerse piek die tot collectieve jubel en feestgedruis leidde.

Niets meer van dat al. Er heerst slechts een angstige, gespannen stilte waarbij ieder negatief nieuwsitem over Griekenland met een van pijn vertrokken gezicht wordt ingenomen. De onzekerheid heeft werkgevers in haar greep. En werkgevers houden niet van onzekerheid. In tijden van onzekerheid ga je niet expanderen. En zijn er dus ook geen extra vacatures te melden. Damn…

Dit is de grafiek van de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 35 – 37 (2008 – 2011)

Vacatures per regio: week 35 – 37 (2008 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: -0,3%
  • West-Nederland: 0,0%
  • Oost-Nederland: -0,1%
  • Noord-Nederland: +0,1%

Hoorde ik daar iets knappen?? Goeie genade, dit was niet de bedoeling! Er moest nog een tijdje forse groei worden getoond, zodat we de zomerdip konder vergeten en richting de voorjaarspiek koersen. Maar als dit uberhaupt dit jaar nog gebeurt dan moeten we even geduld oefenen. Hoewel mijn eksteroog mij zegt dat het er dit jaar echt niet meer van zal gaan komen.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

En zo ziet het er nog akeliger uit. Mijn oog trekt onwillekeurig naar de linkerzijde van de grafiek waar het najaar van 2010 nog in beeld is. Met uitzondering van Noord-Nederland zitten de regio’s hier nog ruim boven. Maar er hoeft niet veel te gebeuren om op dat niveau te belanden. Waarmee alle vreugde van begin van dit jaar spontaan verdampt. Om maar te zwijgen over het vacaturevolume…

Oops… Dat was niet de bedoeling!

Cijfers en ranglijst van nieuwe vaatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie

1 Comment
  • Babet
    says:

    hmm, dan zal een bedrijf als YER voor het zoveelste kwartaal op rij wel weer geen cijfers gaan publiceren. …Maar verder gaat het daar onwijs goed… uhuh