Jobvites Candidate Search: weer een cv search engine

Logotype Jobvite Het is een volwassen markt aan het worden. We hadden natuurlijk al meerdere jaren MrSearch, en sinds enige tijd hebben we een range aan vergelijkbare oplossingen; geleverd door Broadbean, InGoedeBanen, Textkernel en Actonomy. Sinds gisteren is ook ATS leverancier Jobvite toegetreden tot dit gezelschap.

Ik heb het natuurlijk over cv metasearch engines. Overigens mis ik nog wel een paar toko’s die hier wel in potentie thuishoren, zoals Knollenstein, WCC, DaXtra en Burning Glass. Daarnaast bieden ZoomInfo en TheSocialCV in essentie vergelijkbare oplossingen, hoewel hier de achterliggende data ook daadwerkelijk is geaggregeerd.

Het is dus druk in cv search engine land; en met de komst van Jobvite’s Candidate Search is het nog iets drukker geworden. Ik heb meteen maar een demo aangevraagd om te zien hoe Candidate Search er uitziet. Want met name deze feature vond ik nogal interessant:

Access profiles and resumes in Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+ and hundreds of free and paid resume sources from within one easy interface.

Honderden gratis en betaalde cv ‘databases’? Ik ben zeer benieuwd. Mogelijk binnenkort meer…

Geef een reactie