DPA gelast rechtszaak af, lijkt te schikken

Logotype DPAGisteren stond het kort geding gepland dat oud-bestuurder Martin Delwel tegen zijn voormalige werkgever DPA heeft aangespannen. De zaak is echter diezelfde dag nog ingetrokken. De zaak stond voor half vier gistermiddag gepland. De rechtbank ontving eerder die dag een telefoontje dat de zaak niet door zou gaan.

Gisterochtend is ook een interview dat wij met CEO Eric Winter zouden hebben, door DPA afgezegd. Gisterochtend liet Martin Delwel ons weten dat de zaak vermoedelijk niet door zou gaan. Nu weigert Delwel op vragen in te gaan.

De beide beslissingen lijken erop te duiden dat DPA bezig is te schikken met Delwel.

En mogelijk ook met andere partijen. In nog een andere rechtszaak op de rol van de rechtbank – met recruitmentbedrijf Aeffact – zou DPA in onderhandeling zijn, zo vernamen wij eerder.

Vonnis
De beslissing de zaak in te trekken komt een weekend na het zware vonnis van de rechter in het juridische conflict dat DPA-topman Winter met huisjurist Alex Macro heeft. Winters verdediging in deze zaak koppelt de uitzonderlijk hoge exitvergoeding (à EUR 835.000) van Macro aan een nog uit te voeren bestuursaansprakelijksonderzoek naar voormalig bestuurders, vermoedelijk Delwel en Max Boodie.

Delwel weigert op vragen in te gaan. Winter is niet bereikbaar voor commentaar.

Geef een reactie