#FOTNL: the Future of Talent, emerging trends

congress We gaan het over een aantal trend voor de wat langere termijn (5 jaar) hebben. Het is meteen het laatste onderdeel van deze dag; en daar ben ik eerlijk gezegd blij mee. Ik begin pijnlijke vingertoppen te krijgen. En het is ook nog een keer fucking warm in de zaal…

  • Social business. De intentional creation of a dynamic and social network, processes and culture involving all stakeholders (employees, customers, suppliers and others). Waarmee een minder transactionele en een meer op een langduriger relatie gebaseerde wijze van samenwerking wordt gerealiseerd. Social media is een onderdeel van dit aspect. Verder wordt volgens Wheeler Accountability-Based Influence (ABI) belangrijk. Eerste ‘primitieve’ verschijningsvormen van ABI zijn EmpireAvenue (activity-based Klout-achtige rating tool), Rypple (crowdsourcing assessments), Lenddo (Build your online reputation to get lower interest rates). Zie ook het verslag van Wheeler’s presentatie tijdens het Social Recruiting event van Recruiters United.

  • Analytics go mainstream. Zeker van belang in relatie tot big data natuurlijk. Waarbij Wheeler Identified als een tool noemt; overigens zonder hier enige vorm van endorsement voor te geven; meer als een ruw, eerste voorbeeld. En dankzij personal branding wordt person search (door Wheeler dus analytics genoemd) steeds eenvoudiger. Waarbij het zoeken zich natuurlijk niet beperkt tot een enkele source of keywords. Helaas noemde Wheeler 6Sense (Monster) als een voorbeeld. En dat is een wel heel magere variant van wat mogelijk is. Maar goed, het zijn is zijn feestje.
  • Flatter & smaller organisations. Hier gaat het dus om de network(ed) organisatie.
  • New leadership. Alles gaat veranderen; work, needed skills, processes, interactions and structure. Waarbij alles complexer, dynamischer en globaler wordt. Het is een interessante uitdaging voor C-level executives om hiermee om te gaan. Of misschien kunnen we beter geen C-level executives meer nodig hebben…

Vanwege de tijd gaat Wheeler erg snel, of ik ben gewoon moe…  Tijd voor een drankje. Of iets… En natuurlijk ook nog even de laatste twee schetsen van Eileen Clegg:

014

 

015

Oefff… Ik ben klaar voor vandaag.

Geef een reactie

1 Comment