Vacatures per regio: krimp

Vacatures per regio: negatief Toepasselijk. Met het einde van de indian summer is er ook sprake van een einde aan de groei in het vacaturevolume bij de regio’s. Vandaag schakelen we over naar krimp. Bij alle vier de regio’s overigens. En dat is weer wat monder prettig. Ook minder prettig is dat de verschillen met dezelfde periode in 2010 verwaarloosbaar zijn geworden.

Na een lentepiek stevent Nederland af op een herstdip. Toepasselijk, maar niet wenselijk. Integendeel eigenlijk. Maar wat kan je er aan doen? Sippen heeft sowieso geen zin, dus laat ik maar eens kijken hoe de details van deze neergang eruit zien. Misschien valt hier nog enige troost uit te halen.

Dit is de grafiek van de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 37 – 39 (2008 – 2011)

Vacatures per regio: week 37 – 39 (2008 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: -0,4%
  • West-Nederland: -0,0%
  • Oost-Nederland: -0,1%
  • Noord-Nederland: -0,2%

Ja, dit is dus zwaar k*t. Zuid-Nederland is werkelijk in elkaar gestort, maar ook de andere regio’s laten weinig hoopvols zien. Alleen de grootste regio van ons land, West-Nederland, weet haar verlies tot een minimum te beperken.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Getverdemme, het regen nog niet buiten, maar het voelt ineens wel zo. Wat een droevig plaatje is dit. Ik voel een spontane herfstdip opkomen. Nou maar hopen dat het niet omslaat in een zware herfstdepressie. Want daar zit ik echt niet op te wachten.

Cijfers en ranglijst van nieuwe vaatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie