Reppler helpt online imago managen

Logotype Reppler Moeten wij ons steeds meer afvragen hoe we overkomen op basis van wat we achterlaten op de verschillende social media die we frequenteren? Reppler vindt van wel:

Whether you are looking for a job, building up your professional reputation, or applying to colleges, it is important for your online profiles to present a proper image of you. But keeping your online image under control, particularly across different social networking services, is not easy.

En  natuurlijk heeft Reppler het antwoord op dit ‘dilemma’. Want dankzij deze site kan ik mijn online image managen across social networks. Hoezee?

De homepage
De homepage van Reppler ziet er zo uit:

Reppler | Homepage

Nou, daar staat het; Reppler doet blijkbaar drie dingen voor mij:

  1. See how you are perceived acroos social networks
  2. Find out the makup of your social network connections
  3. Get notified of any potential issues and risks

 

Maar voordat ik me kan laven aan deze voordelen moet ik me natuurlijk wel eerst even aanmelden. En dat kan via Facebook, waarbij Reppler mij uitstekend informeert over wat er gaat komen:

Reppler | Facebook autorisatie

Op deze manier haalt de site iets van de angst weg bij gebruikers om akkoord te geven voor al die zaken waar je meestal toestemming voor geeft. Een goede werkwijze.

Nadat ik vervolgens op Continue heb geklikt en aansluitend voor allerlei akelige dingen binnen Facebook akkoord heb gegeven kom ik op dit scherm terecht:

 Reppler | Dashboard

Kijk nou! Ik heb een Reppler Image Score. Geen idee wat die score betekent, maar 79 klinkt lekker… Naast de Klout score nu dus ook de Reppler score… Aangezien ik nauwelijks iets doe op Facebook en slechts anderhalf contact heb is er niet zoveel te beleven. Daarom koppel ik ook maar even mijn Twitter en LinkedIn accounts:

Reppler | Dashboard, 2

Bummer, mijjn Reppler Image Score is slechts 2 puntjes gestegen; dat is toch wel een beetje een tegenvaller. En verder heeft Reppler nog geen inappropriate content gevonden. Wat mogelijk komt doordat Reppler vast geen Nederlands verstaat… En ook loop ik geen privacy en security risks. Hoe Reppler overigens dat zou kunnen bepalen op basis van mijn accounts bij de drie grote sociale netwerken is mij een raadsel.

En dat is het dus wel zo’n beetje. O nee, wacht… ik heb ook nog dit gevonden:

Reppler | My networks

Leuk zo’n Venn diagrammetje, maar wat ik hier nou weer mee moet is mij een godsraadsel.

Conclusie
Reppler lijkt een soort kruising tussen ranking systemen zoals zoals Klout, Traackr en Peerindex,en reputatiebeschermers zoals ReputationDefender. Blijkbaar hebben de makers op twee gedachtes lopen hinken en daardoor een soort slap aftreksel van beide gemaakt. Waarmee Reppler naar alle waarschijnlijkheid weer heel snel in de vergetelheid zal wegzakken. Hoop ik…

Geef een reactie

1 Comment
  • Chris Stapper
    says:

    Waarom blijven mensen denken dat er markt is voor dit soort tools? Ik bedoel, ondernemen is goed, maar de toegevoegde waarde mis ik een beetje.
    Het Venndiagram vind ik wel erg stoer, het lijkt me best interessant om te zien hoe mijn netwerken overlappen. Niet dat ik er tijd in zou steken om er vervolgens iets mee te doen, maar a la.