De grote vier: aantallen vacatures

De grote vijf, positiefHoewel er werkelijk geen hond heeft gereageerd toen ik verleden week ben vergeten een aflevering van De grote vier/vijf te plaatsen, vervolg ik deze serie in de ijdele hoop dat er toch lezers voor zijn. Mogelijk is het slechts de zwijgende meerderheid die juist deze blog postings leest.

En er is gelukkig goed nieuws te melden over de grote vacaturesites. Want ze groeien. Tenminste, drie van de vier. Want Monsterboard is een beetje tegendraads en zakt, overigens nauwelijks waarneembaar, in. Maar goed, als je nog steeds geen 6Sense kan laten zien is het natuurlijk niet verwonderlijk…

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft.
De kolom JobFeed (alles) is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.
De kolom Jobfeed (actief) geeft het aantal vacatures weer dat volgens JobFeed nog altijd actief op de vacaturesite staat. Voor een uitleg, zie: Actieve vacatures geven betrouwbare benadering.

Jawel, Werk.nl heeft in de afgelopen twee weken weer een lekkere rebound gemaakt. Maar liefst 4.000 vacaturs meer. Zo kennen we onze volstrekt onbetrouwbare publieke vacaturesite weer. Nationale Vacaturebank gaat met ruim 400 vacatures omhoog terwijl Monsterboard nauwelijks waarneembaar inzakt. JobTrack stijgt met een fraaie 600 vacatures. En daarmee is Monsterboard de enige van de grote vacaturesites die stagneert. De rest laat zwarte resultaten zien.

Social media buzz
Wat is de buzz in social media rondom de vier grootste vacaturesites? Via buzz monitor Coosto is dat eenvoudig te visualiseren. Voor een introductie verwijs ik graag naar het artikel waarin ik de werking van Coosto beschrijf.

Voor de vier grootste vacaturesites is dit het beeld van de afgelopen 30 dagen:

image 

Coosto: Activiteit en sentiment voor de grote vier vacaturesites gedurende de afgelopen maand

Nauwelijks verschuivingen; overigens wel vrij veel negatief sentiment bij Werk.nl. Hoe zou dat toch komen? En heeft UWV WERKbedrijf eigenlijk enige vorm van webcare? Of zou dat te deprimerend werk zijn voor de arme ambtenaren die daarvoor worden aangewezen?

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vier:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken 

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Stilte bij Werk.nl en JobTrack; gestuiter bij Nationale Vacaturebank en Monsterboard. Voor elk wat wils dus.

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens Jobfeed (gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens Jobfeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst):

Vacaturevolume op basis van Jobfeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van Jobfeed, laatste 52 weken

Nou, dat ziet er fraai uit voor de commerciele vacaturesites.Allerdrie laten ze opgaande lijntjes zien. En dat terwijl de enige gratis vacaturesite in dit overzicht een dalend lijntje laat zien. Opvallend…

Geef een reactie

3 Comments