Obama’s gefaalde arbeidsmarktbeleid in beeld

Het CPB is in de afgelopen jaren een notoir slechte voorspeller van werkloosheidscijfers gebleken. Maar gedeelde smart maakt halve smart, aangezien Obama er ook wat van kan. Onderstaande grafiek laat zien dat op basis van zijn stimulusplan uit 2009 de werkloosheid op dit moment richting de 6% zou moeten gaan. De officiele werkloosheid is echter 9,1%. Overigens is de echte werkloosheid veel, veel hoger dan die 9,1%; eerder in de richting van waar de Spaanse werkloosheid zich op dit moment bevindt… Maar dat is een heel ander verhaal.

The Washington Post: vergelijking van Obama’s forecast en de echte werkloosheidsontwikkeling

The Washington Post: vergelijking van Obama’s forecast en de echte werkloosheidsontwikkeling

Geef een reactie

1 Comment
 • Maarten Fekkers
  says:

  Obama heeft nog 2 manieren om de arbeidsmarkt aan te trekken. Arbeid goedkoper maken, groeien doet de amerikaanse economie nl. niet meer. Met als nadeel dat hij dan nog meer schulden maakt. 

  Of een eind maken aan dat belachelijke belastingstelsel van hun, waarin de winsten van arbeid onbelast terecht komen bij de rijkste mensen. Waardoor de gewone man in de US eindelijk wat financiële ruimte krijgt en weer kan gaan leven (lees: consumeren) Waardoor de economie daar weer in beweging komt. 

  De tea-party niet daar van wil horen, iets vaags met een Amerikaanse droom en zo. Die aanval gaat Obama niet overleven in de verkiezingsstrijd. 

  Beide geen prettige keuzes….