Griekenland’s begrotingstekort weer hoger?

Griekse vlag Het is natuurlijk al lang lachwekkend geworden, maar zo langzamerhand zijn we pas echt in sprookjesland aangekomen. Volgens de ondertussen bekende troika (EU, EC en IMF) is het Griekse begrotingstekort over 2011 geen 7,6% (dat was het percentage tot ruim een week geleden) en ook geen 8,5% (het naar boven bijgestelde percentage van ruim een week geleden) maar een schokkende 9,1% (het wederom naar boven bijgestelde percentage van vandaag) van het BBP. Je vraagt je onwillekeurig af wat er de volgende keer zal worden gezegd…

Weet iemand nog wat bij de oprichting van de Euro ook alweer het maximaal toegestane tekort was voor enig lid van Euroland? Hoor ik daar 3% roepen? Helemaal goed! Maar laten we Griekenland failliet gaan? Ben je gek; wel blijven het lijk pijnigen met electrische schokken zodat het nog altijd lijkt of er leven in zit…

Geef een reactie