Merkwaardige functionaliteit in MEI rapport. Waarom?

Omdat je in deze sombere tijden met enige regelmaat een glimlach nodig hebt, ben ik altijd blij met de hilarische Monster Employment Index (MEI). En ook de MEI over september stelt me in dat opzicht niet teleur. Maar ik ontdekte iets anders terwijl ik als gevolg van een onbedaarlijke lachbui de tranen uit mijn ogen wreef. Dit:

Monster Employment Index

Als ik met mijn muis over een functiegebied (of provincie) beweeg, verschijnt er een link naar de vacatures op de Monsterboard site voor dat functiegebied. Dat had ik nog nooit gezien, maar het kan zijn dat ik nooit eerder per ongeluk met mijn muis over de content heb bewogen.

Ik vraag me per direct af waarom Monsterboard dit doet. Tenslotte is de MEI een ‘onderzoeksrapport’ gebaseerd op meer sites dan uitsluitend Monsterboard:

The Monster Employment Index Europe provides monthly insight into online recruitment trends across the European Union. Launched in June 2005 with data from December 2004, the Index is based on a review of millions of employer job opportunities culled from a large, representative selection of corporate career sites and job boards, including Monster.

Deze feature is vanzelfsprekend bedoeld om de Monsterboard site te promoten; maar zijn er werkzoekers die de MEI doorspitten om vervolgens op basis van hun vakgebied of regio door te klikken naar de vacaturesite? Hoogst onwaarschijnlijk. Een nogal omslachtige werkwijze om passende vacatures te vinden…

Of zou ik als marktonderzoeker geinteresseerd zijn in vacatures op Monsterboard terwijl de MEI is gebaseerd op a large, representative selection of corporate career sites and job boards, including Monster? Ook dat lijkt me bijzonder onwaarschijnlijk.

Maar waarom biedt Monsterboard dan wel deze functionaliteit? Omdat het kan? Of zit er ook enige logica achter?

Geef een reactie