Vacatures per regio: lekker hoor!

Vacatures per regio: positief De maand oktober is met een bijzonder goed humeur begonnen, ondanks alle ellende op economisch en monetair gebied. Want alle regio’s knallen vrolijk omhoog. Hoezo herfstdip? Niks herfstdip! Na de negatieve stemming van vorige week is het deze keer feest.

Alle regio’s laten ferme groeicijfers zien. En daarmee is de negatieve teneur van de afgelopen weken als een blad om de boom omgedraaid. Aangezien ik niet in de toekomst kan kijken is het volstrekt onduidelijk hoe lang deze groeispurt zal aanhouden. Dus laten we er naar even lekker van genieten!

Dit is de grafiek van de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 38 – 40 (2008 – 2011)

Vacatures per regio: week 38 – 40 (2008 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: +0,3%
  • West-Nederland: +0,2%
  • Oost-Nederland: +0,4%
  • Noord-Nederland: +0,2%

Enig gejuich en de handjes in de lucht mag wel hoor! Want na de duikeling van de afgelopen weken is er deze keer bij alle regio’s sterk positief nieuws te melden.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Terwijl de wind om het huis giert krijg ik een warm gevoel als ik naar deze grafief kijk! Want lijntjes die omhoog wijzen zijn goede lijntjes. Zo simpel is het. De zware herfstdepressie die we verleden week tegemoet leken te gaan is (voorlopig) afgewend. Way to go!

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie

1 Comment