Michael Page bereidt zich voor op dubbele dip

De grote doorbraak van het herstel in de recruitmentmarkt blijft voorlopig uit. In de markt voor fee-earnende perm-placers (met excuus voor deze term) ziet marktleider Michael Page het herstel van de laatcyclische Nederlandse markt nog niet doorzetten. Dat bleek uit de derde-kwartaalcijfers die het bedrijf deze week bekendmaakte. Michael Page Nederland – dat de laatste anderhalf jaar kampte met achterblijvende verwachtingen – onderpresteert nog nauwelijks, maar de verwachte compensatie voor de gedorven omzetten is er nog niet.

De totale brutowinst van Michael Page bedroeg GBP 142,7 miljoen. Daarvan is 4% in Nederland verdiend – omgerekend grofweg EUR 6,5 miljoen. En volgens het bedrijf is dat 21% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Michael Page: Brutowinst Nederland en EMEA, Q3 2009 – Q3 2011

Michael Page: Brutowinst Nederland en EMEA, Q3 2009 – Q3 2011

Toch verdiende Michael Page in ponden minder dan in het tweede kwartaal van dit jaar. En dat is opmerkelijk – traditioneel boeken HR-dienstverleners in het derde kwartaal een beter resultaat dan in het tweede. De cijfers van Michael Page lijken de eerste weerslag van de dubbele dip die de recruitmentmarkt treft. Wij zijn benieuwd naar de resultaten van de grote uitzenders die komende weken uitkomen.CEO Steve Ingham is blij met de resultaten, maar op zijn hoede over de toekomst:

‘As expected, our gross profit growth rates, whilst strong, have slowed as markets have become more challenging. […]. Markets have weakened and become more uncertain reducing our short term visibility. However, while mindful of the uncertainty in so many of the world’s economies, we continue to invest where there are opportunities for longer term growth.’

Geef een reactie

1 Comment