Shoebar.com SPAM: vacature manager

Op dit moment wemelt het van de Recruitment spam. Nu heb ik al veel gemaakt in Recruitment, waaronder het sturen van een cd-rom met 75.000 CV’s, allen geclaimd, maar deze is voor mij nieuw.  “Het personeel wordt gezocht voor een internationaal bedrijf.”  Gevolgd door het ” Eisen voor de werknemer:”  1. toegang tot internet. Hilarisch steenkolen engels.  Zou hier iemand trappen?  Zou iemand hier daadwerkelijk op reageren? En wie zitten hier eigenlijk achter?

Het personeel wordt gezocht voor een internationaal bedrijf.

Eisen voor de werknemer:

1. toegang tot internet

2. e-mail

3. het bijhouden van gegevens

4. de plicht en verantwoordelijkheid van de werknemer

Algemene voorwaarden van het werk:

1. flexibele werktijden

2. een goed salaris

3. carri.re mogelijkheden

4. 3 weken betaalde vakantiedagen

5. betalen belastingen en verzekeringskosten

Indien u interesse heeft, vul dan in de vorm , dat voorzien is in de brief hieronder en stuur je cv naar dit e-mail adres: beverleyreece@findjobsgroup.com . Zodra we uw CV onvangen hebben onze medewerkers zullen met u onmiddellijk contact opnemen.

Personeelszaken afdeling.

Findjobsgroup.com. Nooit van gehoord. Ik kende ze niet. Maar eens opzoeken dan:

Domain Name: FINDJOBSGROUP.COM
Registrar: EASYSPACE LTD.

Administrative Contact:
Easyspace Privacy, findjobsgroup.com@easyspaceprivacy.com
Lister Pavilion
Kelvin Campus
West of Scotland Science Park
Glasgow, G20 0SP
GB
+44.3707555066

Geregistreerd dus door Easyspace Privacy.  Leuk bedrijf dat Easyspace. Het eerste dat je leest is dat ze the confidentiality of your personal information very seriously nemen. Juist.  Dank voor de spam…. ….

Geef een reactie

5 Comments
 • Dino Dzankovic
  says:

  Dit is hun antwoord op een mail die ze verstuurd hebben:
   

  Subject: Mystery Shopper More Information & Applications Reconfirm.
  From: DAVID MILLER <paymentofficer21112@gmail.com>

  Attn: Prospective Shopper,

  My Name is David Miller and I am your group regional Instructor from within the USA. Henceforth you will be working with me on the completion of your Mystery Shopper’s Position application. Like you already know, your weekly per assignment is $400:00 Flat for working with us and will come in payments of $400 each per assignment you complete for the company.

  PAYMENT TERMS:
  Your payment would be sent ($400) per assignment  , Also the company is in charge of providing you with all expense money for the shopping and other expenses incurred during the course of your assignment. All the tools you will needing would be provided to you with details every week you have an assignment.

  JOB Description :
  1} When an assignment is given to you, You would be provided with details to execute the assignment and in a timely fashion.
  2} You would be asked to visit a company or store in your area and they are mostly our competitors as a secret shopper and shop with them to know more about their sales and stock , cost sales and more details as provided by the company then report back to us with details of whatever transpired at the store. But anything you buy at the shop belongs to you, all we want is an effective/quick job and reports.

  ASSIGNMENT PACKET :
  Before any assignment we would provide you with the resources needed {cash} Mostly our company would send you a check which you can cash and use for the assignment. Included to the check would be your assignment packet .Then we would be providing you details on here. But you follow every single information given to you as a secret shopper .

  KINDLY SEND YOUR INFORMATION BELOW TO PROCEED ON FIRST ASSIGNMENT:
  Full Legal Name :
  Full Physical Address :
  City :
  State :
  Zip code :
  Country :
  Age:
  Nationality :
  Home and Cell # :
  Present Occupation:
  Email:

  Contact Person: David Miller
  Yours sincerely.
  Time: 24 Hours daily by e-mail
  Processing Job-Unit.

  Naar boven

 • Wouter
  says:

  Dit is waarschijnlijk een vorm van 419 scam. oftewel nigerian scam. Bedoeling van het geheel is dat je na een kort telefonisch “interview” aangenomen zult worden om:
  A. van start te gaan in je fantastische, zeer goed betaalde functie waarvoor je wel eerst een (betaald) account moet openen/een starterspakket moet kopen/of iets anders waarvoor je eerst geld moet betalen via western union. 
  of
  B. een soort van incassofunctie gaat vervullen waarbij er cheques naar je huisadres gestuurd worden. Deze moet jij vervolgens innen bij de bank, dit lijkt goed te gaan maar pas na enkele dagen bij de bank herkent worden als vals (tegen die tijd heb jij een iets kleiner bedrag al betaald aan je nieuwe “werkgever”) -> jij bent het iets kleinere bedrag kwijt en in het ongunstigste geval kom je in de problemen door het innen van valse cheques.

 • Anna-Marie
  says:

  Bedankt Rob!
  Ik begreep idd ook niets van deze email! Wat een gezeur ….
  Hartelijke zonnige groet, Anna-Marie (overigens …. ben ik heel erg op zoek naar werk 🙂  

 • Wijnand van Oene
  says:

  En zo werd ik gisteren gebeld door iemand die op deze manier benaderd was en zich af vroeg of onze organisatie hierachter zat. Door het gebruikte (niet bestaande) email adres leek het dat het hier ging om een medewerker van ons. Lekkere praktijken!