Top 10 vacaturesites, correctie

Oei Je moet nooit vakantie en bloggen over vacatures combineren. Want dan ga je fouten maken. Hoewel we de afgelopen week nog altijd een goede week achter de rug hebben is het niet zo fraai als ik gisteren heb voorgespiegeld. De reden? Een vacaturesite genaamd Banentop.nl die volgens Jobfeed zomaar meer dan 8.000 vacatureplaatsingen in 1 week had gedaan. Volstrekt onwaarschijnlijk natuurlijk. En hoewel ik de site wel uit de top 10 had gelaten heb ik niet de daarbij horende vacatureplaatsingen van het totaalcijfer afgetrokken. Dom, dom, dom…

Hoewel het resultaat nog altijd positief is, is het lang niet zo fraai als gisteren voorgespiegeld. Het verschil in volume aan vacatureplaatsingen met dezelfde periode in 2010 is ten opzichte van vorige week niet gegroeid (naar 23,8%) maar gedaald; van 20,1% naar 18,3%. Het verschil in volume aan unieke vacatures is overigens wel nogal altijd zeer sterk gestegen, van 10,6% naar 21,5% (en dus niet naar 26,2%)

De wekelijkse top 10
Ter volledigheid ook nog even de top 10 er voor de afgelopen drie weken; door het wegvallen van meer dan 8.000 vacatures er toch iets anders uit is gaan zien:

 Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2010 – 2011 (week 39 – 41)

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2010 – 2011 (week 39 – 41)

Het ziet er allemaal een stuk rooskleurig (of minder slecht) uit voor de bestaande garde.

De grote drie
En natuurlijk de grote drie waar de dalingen van Nationale Vacaturebank en Werk.nl minder groot zijn en Monsterboard zelfs een stijging laat zien:

 Marktaandeel drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Marktaandeel drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie

1 Comment