Vacatures per regio: lekker! Of vreemd?

Vacatures per regio, positief De maand oktober zet haar opmars voort; en dan heb ik het natuurlijk over het vacaturevolume per regio. Want dat groeit tegen de klippen op. Een prachtig resultaat, al zeg ik het zelf. En al helemaal als je bedenkt dat de werkloosheid naar 5,6% is gestegen. Hoewel, dan wordt dat resultaat zo langzamerhand een beetje onwerkelijk. Wat is er aan de hand?

Want niet alleen is de werkloosheid ferm gestegen, het consumentenvertrouwen is gedaald en heel Euroland glijdt onafwendbaar in een steeds diepere crisis weg. Komen deze vacatures soms uit de lucht vallen?

Dit is de grafiek van de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 39 – 41 (2008 – 2011)

Vacatures per regio: week 39 – 41 (2008 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: +0,3%
  • West-Nederland: +0,3%
  • Oost-Nederland: +0,1%
  • Noord-Nederland: -0,1%

Toe maar! Alleen Noord-Nederland is een party pooper, maar de andere regio’s doen alsof er geen economisch of monetair vuiltje aan de lucht is. Misschien collectief een lijntje gesnoven…

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Ja, dat zijn prachtig omhoog lopende lijntjes. Althans, voor drie van de vier regio’s; want het noorden van ons land doet (even) niet mee. Dat zijn nuchtere noorderlingen, die kijken eerst even de werkloosheidskat uit de boom. Denk ik dan maar…

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie