LinkedIn lekt e-mail adressen

Bij toeval heeft Dennis Albinus (oprichter Job-Brokers en tegenwoordig werkzaam bij AamigoO.com) een lek in LinkedIn ontdekt waardoor e-mail adressen van LinkedIn kunnen worden bemachtigd. Het lek zit in de iPhone applicatie van LinkedIn waarmee je in alle gevallen iemand kan uitnodigen voor een connectie; ook als die persoon heeft aangegeven dat niet iedereen hem/haar op deze wijze kan benaderen met een connectieverzoek. Door na het verzenden van het connectieverzoek naar de verzonden uitnodigingen binnen LinkedIn te gaan en daar op de link reply to all te klikken stuurt LinkedIn naar de betreffende persoon en naar jouzelf een e-mail met daarin dus ook het e-mail adres van die persoon. Mission accomplished. Als je tenminste e-mail adressen wil verzamelen. Wat nog een helse klus is, op deze manier althans. Maar dan krijg je dus zoiets als dit te zien:

Voorbeelden van e-mail adressen

Tegelijkertijd is het bijzonder slordig van LinkedIn en het is onduidelijk hoeveel mensen dit lek hebben ontdekt zonder hiervan melding bij LinkedIn te maken. Albinus heeft LinkedIn hier wel van op de hoogte gebracht maar het duurde nog erg lang voordat er een reactie van LinkedIn kwam. Hopelijk heeft LinkeIn ondertussen het lek weten te dichten. Pogingen om Lot Keijzer van LinkedIn om een reactie te vragen leverde de volgende reactie op:

We zijn dit nu aan het onderzoeken. Het beschermen van de privacy van onze members is top prioriteit.

Goed om te weten. Dit was overigens ruim drie uur geleden.

Geef een reactie

1 Comment