LinkedIn koppelt meer ATS’en en lanceert ATS

Logotype LinkedIn Verleden week was LinkedIn’s Talent Connect conferentie en daar werd met veel bombarie allerlei meer en minder interessante noviteiten aangekondigd. Onder de meer interessante noviteiten zaten de volgende, vrijwel identieke, aankondigingen:

The collaboration between LinkedIn and Kenexa will support candidates in the job application process and will help recruiters work faster, smarter and more effectively in managing candidates. 

Peoplefluent and LinkedIn are announcing new integrations that leverage the power of LinkedIn’s professional network to support candidates in the application process and will help recruiters work faster, smarter and more effectively in managing candidates.

Dit is dus ruim een maand nadat een vergelijkbare aankondiging werd gedaan van de samenwerking tussen LinkedIn en Taleo tijdens het Taleo World feestje.

ATS samenwerkingsverbanden
En wat zijn de features van deze samenwerkingen? De usual suspects natuurlijk. Voor Kenexa zijn het deze drie:

  1. Apply for jobs with your LinkedIn profile
  2. View LinkedIn profiles for your candidates within Kenexa
  3. View Kenexa candidates from within LinkedIn Recruiter

 

En voor Peoplefluent zijn het deze drie:

  1. Apply for jobs with your LinkedIn profile
  2. View LinkedIn profiles for your candidates within Peoplefluent
  3. View Peoplefluent candidates from LinkedIn Recruiter

 

Zoek de verschillen…

In het Gartner leaders kwadrant van ATS leveranciers is het nu dus nog wachten op vergelijkbare samenwerkingen met Lumesse en Peopleclick Authoria en dan heeft LinkedIn alle grote jongens gekoppeld:

Gartner’s eRecruitment magic quadrant eind 2009 (links) en de huidige situatie

Gartner’s eRecruitment magic quadrant eind 2009 (links) en de huidige situatie

Talent Pipeline
Tegelijkertijd lanceert LinkedIn een concurrent voor diezelfe ATS’en waar zij zo vrolijk mee aan het koppelen is: Talent Pipeline. Op de Talent Connect conferentie gepresenteerd door diezelfe David Hahn die het publiek van de CSN conferentie ernstig beledige afgelopen februari door een volstrekt nietszeggende presentatie te geven.

Naast een glasharde concurrent voor de kleinere ATS’en is Talent Pipeline ook nog eens gratis als je al een licentie hebt van het LinkedIn Recruiter product… Overigens had LinkedIn datzelfde Recruiter product een maand geleden al opgewaardeerd tot een soort ATS light met een workflow tool. Talent Pipeline gaat in private beta vanaf november en zal in de loop van het 1e kwartaal van 2012 vrijelijk beschikbaar komen. Voor het gebruik van Talent Pipeline zonder LinkedIn Recruiter is overigens nog egeen prijs vastgesteld.

Slotgedachtes
De recent door Kevin Wheeler geopperde overname van LinkedIn door Taleo is met deze ontwikkelingen nog onwaarschijnlijker geworden dan de suggestie in eerste instantie al was. Hier gaat helemaal niets gebeuren omdat LinkedIn natuurlijk met alle grote ATS leveranciers vriendjes wil blijven. En veel te groot is voor Taleo om over te nemen overigens.

LinkedIn’s strategie lijkt een tweestromen land. Het sluit de bovenkant van de ATS markt aan op LinkedIn Recruiter en probeert de onderkant van de ATS-markt weg te vegen via Talent Pipeline. Zo wordt het lekker overzichtelijk en kan het bedrijf haar krankzinnig hoge beurswaarde misschien wat beter verantwoorden. Hoewel, dat hangt ook een beetje af van de plannen van Facebook op online recruitment gebied. Maar dat is onderwerp van een andere blog posting.

Geef een reactie

2 Comments