BranchOut en BeKnown komen met nieuwe features

Logotype RecruiterConnect De LinkedIn kloontjes op Facebook, BranchOut en BeKnown, zijn de afgelopen tijd met nieuwe features gekomen. BeKnown probeert catch-up te spelen met BranchOut via Company Profiles, BranchOut probeert het gat met BeKnown te vergroten via de lancering van RecruiterConnect. En beide Facebook applicaties kijken tegelijkertijd met ingehouden adem naar wat Facebook van plan is op online recruitment gebied

Company Profiles
Maar laten we eens beginnen met waar BeKnown mee is gekomen: Company Profiles. Inderdaad, een bedrijfspagina dus. Nou, nou, dat is bepaald geen wereldschokkend nieuws. Maar met die bedrijfspagina kan je natuurlijk vacatures tonen aan bezoekers. Helaas, alleen vacatures die je op Monster hebt geplaatst… Jawel, Monster lijkt nog altijd extreme moeite te hebben met het begrip social. Walled garden is echter een begrip wat ze nog altijd bijzonder goed begrijpen.

Of zoals David Henry (VP of media and digital marketing EMEA) het stelt:

If you happen to be a Monster customer you can attach your current vacancies and we hope this is another reason for people to use Monster but we’re not forcing people down paths.

Tja, BeKnown als een revenue driver voor Monster? Dat lijkt me toch een beetje vergezocht…

Hoe dan ook BeKnown wordt de zoveelste plek waar een bedrijf een profiel zou moeten onderhouden. Maar… als je al een Facebook bedrijfspagina hebt en je plakt daar ook nog eens een vacaturesite applicatie zoals Work for us aan, dan heb je toch een veel groter bereik? Dus waarom dan in godsnaam in een kleine subset van Facebook ook nog eens een bedrijfspagina opzetten en bijhouden? Waar je vervolgens ook nog uitsluitend vacatures kan tonen die je eerst op Monster moet zetten?

RecruiterConnect
En dan is er de nieuwe oplossing van BranchOut: RecruiterConnect. Waarmee je volgens het bedrijf het volgende kan:

Find qualified candidates through advanced search and customizable filters

Source candidates through employee connections

Wat uiteindelijk zou moeten leiden tot: Hire more relevant candidates through trusted referrals. Allemaal prachtig natuurlijk, maar het belangrijkste is natuurlijk: hoeveel qualified candidates zitten er dan in die database van BranchOut. LinkedIn heeft meer dan 100 miljoen profielen, hoeveel heeft BranchOut er? Daarover blijft BranchOut oorverdovend stil. Hmmm…

En dan is het nog het referral aspect van deze oplossing. Wat zich beperkt tot connecties binnen Facebook. LinkedIn, Twitter of Google+ horen niet tot de social networks waar ook in gekeken wordt. Tja, dan maak je de wereld bijna net zo plat als BeKnown doet met haar bedrijfspagina.

Met deze service probeert BranchOut misschien iets van haar oude glans te herstellen, maar ik kan me niet voorstellen dat veel bedrijven hier daadwerkelijk meerwaarde in zien.

Conclusie
Er is eigenijk geen conclusie. Beide Facebook apps doen hun best om features toe te voegen om zo aantrekkelijker te worden voor bedrijven en recruiters. Maar als bedrijf of recruiter zou ik voorlopig geen tijd of energie investeren in deze apps. Als ik al iets op Facebook ga doen zou zich dat beperken tot een bedrijfspagina met vacatures via een vacaturesite app. En verder helemaal niets. Nou ja, en wachten tot Facebook zich met online recruitment gaat bezighouden. O wacht, daar zijn ze net mee begonnen…

Geef een reactie

1 Comment