Is CareerBuilder stiekem uit Nederland vertrokken?

Logotype Careerbuilder Met het vertrek van Wouter Goede bij Careerbuilder.nl heeft de site geen Nederlandse managing director meer. Op dit moment wordt de Nederlandse tak vanuit de UK aangestuurd. Verder zijn de salesmannen Roy van Beek en Bart Tempera Leal zeer recent van Careerbuilder.nl overgestapt naar Experteer. Inderdaad, die bijzondere site uit Duitsland

Volgens Goede is er sprake van een bewuste keuze van Careerbuilder om voorlopig weinig aandacht te besteden aan de kleinere landen; waartoe natuurlijk ook Nederland behoort. De site focust op landen als de UK, Duitsland (met de recente overname van JobScout24) en Frankrijk. De reden? Een budgetkwestie; wat weer gekoppeld is aan de economische ontwikkelingen/verwachtingen. Na een herstel van de economie verwacht Goede dat Careerbuilder ook weer meer budget zal vrijmaken voor Nederland. Hmm… dat kan dus nog wel even gaan duren.

In de tussentijd lijkt de vacaturesite dus nog nauwelijks in Nederland te zitten. Waarmee CareerBuilder een beetje op Totaljobs begint te lijken.

Geef een reactie

16 Comments
 • marcel
  says:

  @Peter @Liban D. Ismaël

  Ach je kan het Rump, die ik persoonlijk ken niet kwalijk nemen dat hij niet weet dat Liban uit een ander land komt en blijkbaar recentelijk naar nederland is gekomen.

  ben wel benieuwd wat jullie nu te vertellen hebben want merk weinig van de voorgenomen anval die Liban noemt en uit mijn bronnen heb ik begrepen dat er voor Careerbuilder Nederland een vacaturestop is en het nu langzaam zijn laatste vlammetjes aan het doven is in Nederland

 • Theo RUMP
  says:

  @Liban D. Ismaël

  Beste Liban voor een Senior AM van de grootste jobboard in America
  is je kennis van de nederlandse taal belaberd.

  Ik begrijp heel goed dat je je organisatie wil verdedigen, maar om op deze manier in de media te communiceren is niet slim.

  Carreerbuilder heeft denk ik genoeg potentie, maar als accountmanagers op deze wijze met potentiele klanten communiceren denk ik dat er intern eerst een kwaliteits slag gemaakt zal moeten worden eer ze een rol van betekenis kan gaan spelen op de Nederlandse markt.

  Voor betaalde sites is service, customercare, kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en heldere duidelijke communicatie voor de komende jaren het keyword

  Kijk ik heb jaren bij Monster gezeten maar als ik op deze wijze zou hebben gecommuniceerd zou ik er zo uit hebben gelegen.

  • Peter Beiyer
   says:

   @The Rump:
   Zielig hoor, als je een buitenlander voor kleine schrijffoutjes zo belachelijk maakt. Nederlands is echt niet zo makkelijk te leren!

   Blijkt ook wel uit jouw schrijffout:
   >>is je kennis van de nederlandse taal belaberd
    Belaberd???? Belabberd bedoel je…

   Begrijp best wel waarom je bij Monster niet suc6vol was!
   Peter  

 • Marco Prins
  says:

  Of Careerbuilder wel of niet een kantoor in Nederland heeft, wij krijgen op sommige vacatures (goede) sollicitanten binnen via CB. Natuurlijk, wil je in een land een grote rol spelen, is het geen overbodige luxe een kantoor in het desbetreffende land te hebben.
  Wouter ken ik redelijk goed en zijn reactie is ok, maar wie zegt mij dat de strategie inmiddels niet is veranderd? hoe groter het bedrijf hoe extremer soms de koerswijziging. Wellicht was de situatie 2 maanden geleden zoals Wouter het omschreef en is het inmiddels (totaal) veranderd.
   

 • Jeroen
  says:

  Wat een uitstekende reclame dit zeg, petje af Liban.
  Met zulk personeel kan ik mij best voorstellen dat ze vanuit het hoofdkantoor de stekker eruit willen trekken.. 

 • Lara
  says:

  Keihard de Nederlandse markt aanvallen?hum…

  Ik neem aan dat Careerbuilder serieus wat gaat doen aan de traffic die zij op dit moment realiseren los van de prijzen die zij vraagt want voor 299,00 E een vacature plaatsen gebeurt in Heemstede niet maar ga je in Amsterdam ook “de oorlog”niet mee  winnen…..

 • Liban D. Ismaël
  says:

  @Marc Drees;

  Voor jouw informatie ik beschouw onze Wouter de Goede niet als een “werknemer” want hij onze was managing director en de grondzetter voor CareerBuilder Nederland dus iemand waar wij hoog hebben staan.

  Met alle respect misschien moet je even mijn reactie nogmaals beter lezen.

  En wanneer ik over een “ex-werknemer” heb dan weet je al dat niet over een MD/CEO heb maar hoe dan ook dank je wel dat je ons alle successen wenst.

  Mark ik weet niet hoe ze erbij komen dat wij ons terugtrekken uit Nederland?

  Dank je,
  Liban D. Ismaël
   

  • Marc Drees
   says:

   Ik zou je willen adviseren je eigen reactie nog eens goed door te lezen. En het oorspronkelijke artikel. Want dan zou je moeten weten dat de informatie van Wouter de Goede afkomstig is. En je met jouw reactie hem dus als een niet naar behoren functionerende ex-werknemer afschildert.
    

 • Mr. Liban D. Ismaël
  says:

  Beste Recruimentmatters.nl

  Ik ben Liban D. Ismaël van CareerBuilder Groep Nederland.
  Ik heb zojuist jullie link ontvangen en ik moet zeggen waar halen jullie deze informatie vandaan want er klopt helemaal niks van. Wat wel klopt is dat wij vertrekken uit Heemsteden naar en hou je vast AMSTERDAM (Wauw, Ik wist niet dat onze hoofdstad buiten Nederland lag)

  Maar hoe dan voor je iets schrijf en met name over een corporatie zoals CareerBuilder Group, zorg dat je de juiste mensen spreekt zodat je de juiste informatie krijgt.
  En natuurlijk staat er een vraag teken in de “headline” maar zo creeer je wel een valse indruk.

  Daarnaast heeft iedere bedrijf wel eens last van een “ex-werknemers” die vertrokken zijn omdat niet naar behoren functioneerde.

  Fyi: Wij gaan keihard Nederlandse Human Capital Markt aanvallen, dus maak je borst maar nat.

  Hopelijk heb ik jullie hiermee voldoende geinformeerd.

  met vriendelijk groeten,

  Liban D. Ismaël
  Senior Account Manager
   
   

  • Marc Drees
   says:

   Een nietnaar behoren functionerende “ex-werknemer”? Goed om te weten dat Wouter Goede als zodanig wordt gekwalificeerd.
    
   O ja, en veel succes met dat keihard aanvallen van de Nederlandse markt vanuit Amsterdam. Ik ben bijzonder benieuwd naar het resultaat.