HR & Technologie, kan dat samen ?

Om 6:30 ging de wekker iets wat deze jongen niet gewend is . De laatste keer dat ik zo vroeg mijn bed uitmoest voor werk, werkte ik nog bij Ouwehand vis afslag. HR Tech is een congres voor de HR man of vrouw die wat meer wil weten over de mogelijkheden die IT biedt aan de gemiddelde HR dame en heer.

Wat anders is aan dit congres is het zeer hoge HR Bobo, de enige andere recruitment diva die vandaag aanwezig is Liesbet de Rouck van Broadbean. Er zijn VP’s, Directors en mensen met andere moeilijke functie titels.

De eerste spreker is Thomas Otter van Gartner. Een bevlogen spreker moet gezegd worden. Wat mij het meest opvalt is waar HR technologie staat in vergelijking met de Recruitment technologie.

Thomas Otter geeft terrecht aan dat HR directeuren zijn net als de FIFA. Ze zijn beide tegen het gebruik van technologie omdat het, het spel niet aantrekkelijker maakt. Echter als HR directeur zal je steeds meer gebruik moet maken van Technologie, data en de toekomst van integratie van HR producten. HR systemen zijn te veel silo’s en te weinig geïntegreerd. Daarnaast dat meeste HR afdelingen bij god niet weten wat ze inkopen op HR gebied. Niet weten wat de contracten inhouden ? Het snappen van SLA’s, snappen van duur van contracten en dat vele organisaties (61%) de inkoop van software overlaten aan de HR afdeling en dat IT of IT inkoop nog geen eens betrokken is bij beslissingen.

Wat mij vooral intrigeerde was zijn constatering dat mobiel nog niet op de agenda staat bij meeste HR directies. HR directeuren zien het nut niet van mobiel. Laten we over social media nog geens beginnen. Terwijl de verkoop van mobiele apparatuur, zoals de iPad, tablets en smartphones door het dak gaan. Ik ben dan stiekem wel trots op onze industrie, vooral omdat wij als Recruiters er naar streven om zo veel mogelijk mobiel te doen. Zou dit vooral komen omdat wij liever werken vanuit onze hangmat ?

@martijnrecruit

Geef een reactie

1 Comment
  • Koen van den Outenaar
    says:

    Leuk stuk Martijn! Interessant dat het inderdaad LIJKT alsof HR Directeuren niets met techniek te maken willen hebben. Maar als je dan met ze spreekt en vraagt wat belangrijk voor ze is krijg je dingen te horen als ‘mijn recruiters moeten OEVERAL toegang hebben!’ of ‘bij de concurrent hebben ze directe koppelingen met social media, dat moeten wij ook!’
    Wat ik dus merk is dat presitge ook een belangrijke rol speelt.
    Maar om antwoord te geven op je vraag: Ik ben ervan overtuigd dat HR en techniek samen gaan, samen MOETEN gaan zelfs.