Werkloosheid Duitsland stijgt naar 7,0%

Duitse vlag Een opvallende melding uit Duitsland, die door de media zeer verschillend wordt opgepakt. De headline scanners spreken over een dalende werkloosheid gedurende oktober in Duitsland, de iets grondiger media melden een stijging van de werkloosheid. Wie heeft gelijk?

Im Zuge der anhaltenden Herbstbelebung ist die Arbeitslosigkeit von September auf Oktober um 59.000 auf 2.737.000 gesunken. Saisonbereinigt errechnet sich aber ein leichtes Plus von 10.000.

Tja. Terwijl de hele wereld seizoensgecorrigeerd rapporteert doet Duitsland het dus zonder die correctie. Wat de dombo’s bij onder meer het AD natuurlijk niet hebben opgemerkt. Maar seizoensgecorrigeerd stijgt de werkloosheid dus in Duitsland (van 6,9% in september naar 7,0% in oktober).

Voor het eerst in jaren…

Geef een reactie