#eb2011: Brett Minchington

 

Brett Minchington Brett Minchington schijnt dus een goeroeboeroe te zijn op employer branding gebied. Oke, maar is er een reden om een Aussie helemaal naar Nederland te halen? Doen wij het zo slecht op employer branding gebied? Hmm… 

Voor wie het nog niet heeft begrepen, ik zit op de employer branding experience 2011 ofwel #eb2011. Met als eerste spreker dus Minchington. Een keynote spreker die volgens zijn bio ons angst gaat aanjagen. Wat moet ik tenslotte denken van dit talking point:

Key global trends impacting on employer branding and why you need to take action now to avoid costly mistakes

Nou, dat is een lekker begin van de dag…

Minchington is een professionele spreker, want hij meldt dat het zijn 96e event in 4 jaar is. Hij praat heel veel over zichzelf, hij denkt dus in ieder geval goed te zijn in personal branding.

De man reutelt verder over global trends (economie, demografie en werkgelegenheid) met oude cijfers en probeert ook nog de recente problemen in Euroland te adresseren. Jammer. Het is het bekende obligate gereutel van de powerpoint consultant zonder inhoudelijke kennis. Paar grafiekjes en klaar. De link tussen deze global trends en wat dit concreet betekent voor employer branding is volstrekt vaag. Mogelijk wil hij intelligenter lijken dan hij is.

Mogelijk is Minchington niet helemaal bekend met de status van social media in Nederland. En de mate waarin employer branding en social media ondertussen toch wel een redelijke bekendheid hebben gekregen. Of zitten er uitsluitend newbies in de zaal. In ieder geval niet vanuit de recruiter community…

O jee, nou komt er ook nog een video van het social media succes van Old Spice. Dat is toch zo langzamerhand een wel extreem afgelikte boterham. En Old Spice is nog altijd ruk. En heeft ook geen zak te maken met employer branding. Ik ben afgehaakt.

Minchington’s keynote is niets meer dan een commercieel praatje voor zijn eigen toko (Employer Brand International) en zijn boek(en). Verrek, het is een Amerikaanse Jacco Valkenburg!

Geef een reactie

4 Comments