#eb2011: Matthew Jeffery & Emilie Dixon

Matthew Jeffery Jawel, we hebben een duo-presentatie; Matthew Jeffery & Emilie Dixon; beiden werkzaam bij Autodesk. Jeffery als Head of EMEA Talent Acquisition and Global Talent Brand (holy shit, past dat op een kaartje?) en Dixon als Recruiter – EMEA Talent acquisition. En dat valt dan wel weer mee.  Geen idee waar ze het over gaan hebben, want de bio van Jeffery gaat over van alles wat hij heeft gedaan, en Dixon heeft geen bio. Geen sterke personal branding, maar wat geeft het, het gaat tenslotte over employer branding…

En het gaat niet over employer branding, maar over recruitment. Waar employer branding natuurlijk een (belangrijk?) deel uitmaakt. Jeffery is lekker bezig, Dixon leunt tegen het spreekgestoelte als eye candy. Mogelijk heeft Autodesk teveel talent?

Employer branding gaat om de passieve (o nee, daar is die weer) werkzoeker te bereiken.  Transparantie en authenticiteit zijn volgens Jeffery van belang. Hij probeert verder duidelijk te maken dat employer brand geen bedrijfseigendom of exclusieve bedrijfsactie is. En een paar vanzelfsprekende constateringen over talent communities.

En dat ATS’en over vijf jaar dood zijn. O jee, weer een bijna-dood voorspelling. Maar volgens Jeffery gaat LinkedIn hiervoor zorgen. Eens kijken of ik een serieuze weddenschap met hem kan maken.

Ahhh, eindelijk. De eye candy kan bewegen en praten! Waarbij Dixon de ambitie van Autodesk ten aanzien van talent communities uitlegt en vervolgens de verschillende talent communities van Autodesk laat zien. Met de usual suspects (Facebook, Autodesk (120 volgers…), LinkedIn en een eigen weblog).  Oke. Gefeliciteerd. O, en met Gordon “Mobile” Lokenberg achter me ook nog eens de mobiele app van Autodesk. Ik hoor Lokenburg een diepe zucht slaken…Dixon laat ook nog iets zien van LinkedIn Referrals. En de interne inspanningen voor engagement en mobiliteit.

Jeffery gaat verder met recruitment 4.0. Hij heeft hier ook een artikel over geschreven op ERE. Geen aanrader overigens, maar dat is een persoonlijke observatie.

Jeffery is een interessant en gepassioneerde spreker die ook nog eens zijn vak verstaat. En dat staat garant voor een goede presentatie. Alleen weet ik niet precies of ik nou iets nieuws heb gehoord. Maar in tegenstelling tot Michington heb ik bij Jeffery wel het idee dat hij weet waar hij over praat.

Geef een reactie

3 Comments