DPA in de zwarte cijfers

Logotype DPA Voor het eerst in jaren is DPA in staat gebleken winst te maken. Althans, dat blijkt uit de (nog niet door accountants goedgekeurde) derde-kwartaalcijfers die het bedrijf vandaag uitbracht. De detacheerder – de laatste maanden vooral in het nieuws dankzij een serie rechtszaken waarin het bakzeil haalde – boekte een winst (voor aftrekposten, rente en belasting) van EUR 0,8 miljoen. Vorig kwartaal nog maakte het bedrijf een boekverlies van EUR 15,9 miljoen.

En zo is er meer relatief goed nieuws voor DPA. Topman Eric Winter is er sinds kort uit met zijn werkkapitaalverstrekker IFN Finance. Met deze bank trad DPA in onderhandeling over de overschreden bankconvenanten. Volgens het huidige persbericht is ‘de financieringsovereenkomst in goed onderling overleg aangepast en zijn nieuwe convenanten afgesproken.’ Opmerkelijk genoeg staat het nieuws over de nieuwe bankafspraken onder het kopje ‘Gebeurtenissen na 30 september.’ Wij spraken topman Eric Winter begin september en hij meldde toen geen liquiditeitsproblemen te hebben

Niettemin is het maar goed dat DPA weer winst boekt. Immers, zo lezen wij over het nieuwe bankconvenant:

Een [van de afspraken] is dat DPA op kwartaalbasis dient te voldoen aan minimumeisen voor de EBITDA. Daarnaast zijn dividendbetalingen verbonden aan minimumeisen voor de solvabiliteit.

 

Detacheringsmarkt
Naast de winst, steeg ook de brutomarge, en wel tot 25% van de omzet. Dat is een positieve ontwikkeling, en het enige waarmee DPA Brunel Nederland weet te overtreffen.

CEO Winter is trots op zijn inspanning om een ‘cultuuromslag’ bij DPA te verwezenlijken, waarin ‘managers fungeren als meewerkend voorman.’ Niettemin kampt hij met ‘onzekerheid over de economie, bezuinigingen bij overheden en een toenemende complexiteit in de flexmarkt.’

Geef een reactie