Faillissementen in oktober 2011

grafzerk Het aantal faillissementen van uitzenders en werving & selectiebureaus is in oktober weer omhoog geschoten, na de vorige maand onverwacht sterk te zijn gedaald. In de maand oktober zijn er 17 faillissementen geweest; maar liefst 10 meer dan in de maand september en het hoogste aantal sinds maart van dit jaar.

En daarmee is de verwachte correctie een feit. Geen schokkende verandering daarom van de trend van het aantal faillissemente, meer business (of liever gezegd: no business) as usual.

In onderstaande grafiek is de grijze lijn het aantal faillissementen per maand, de rode lijn is het gemiddeld aantal faillissementen per maand; gebaseerd op het voortschrijdende jaarvolume:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend jaarvolume, januari 2007 – oktober 2011

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend jaarvolume, januari 2007 – oktober 2011

De stijging in oktober is duidelijk zichtbaar, evenals de afvlakking van het voorstschrijdend jaarvolume tot een niveau net beneden 14 faillissementen per maand. En het lijkt ook zo’n beetje het niveau te zijn wat we voor de komende tijd mogen verwachten.

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de BIK-code 745 (Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie