Jobbird kan niet tellen

Logo en logotype Jobbird Volgens Sander Poos (directeur Sales & Marketing) zal Jobbird aan het einde van het jaar meer dan 25.000 unieke (?) vacatures voeren. En daarmee marktleider zijn in Nederland. Een dappere voorspelling, aangezien ook Banenmatch en Jobselectie op dit moment bijzonder hoge aantallen vacatures melden. Aantallen die aanzienlijk hoger liggen dan het getal wat door Poos word genoemd. Het ziet er naar uit dat als Jobbird daadwerkelijk de grootste (na Werk.nl) wil zijn, ze dan dichtbij of zelfs boven de 30.000 vacatures moet zien te komen. En dat kan nog wel eens een forse uitdaging blijken te zijn.

Overigens staat in het artikel in Marketing Tribune ook nog deze tekst:

Zes weken na de start staan er 11.440 unieke vacatures op de gratis vacaturesite Jobbird.com. Daarmee stoot de website naar eigen zeggen concurrent Monsterboard.com van de troon.

Dat is aantoonbaar onjuist. Monsterboard heeft tegen de 19.000 vacatures op haar site staan. Toegegeven, dat zijn geen unieke vacatures. Maar de meeste van die 11.400 vacatures op Jobbird zijn natuurlijk evenmin uniek. Dus Jobbird heeft nog heel wat vacatures te gaan voordat ze Monsterboard heeft ingehaald.

Geef een reactie