Gaat Totaljobs de ramsj in?

Logotype Totaljobs Ik kan het me nog goed herinneren. Het einde van Totaljobs Nederland. Laat in 2009 werd aangekondigd dat de site zich per 31 december 2009 uit Nederland en Duitsland zou terugtrekken. En hoewel het daarna nog wel een aantal dagen duurde voordat de site definitief van Internet verdween was het op 5 januari eindelijk zover. Totaljobs Nederland was niet meer.

Maar enkele weken geleden bereikte mij een gerucht. Een serieus gerucht, dat moet ik erbij zeggen. Dat nu ook Totaljobs UK in de etalage staat. Jawel, het lijkt er op dat Reed Elsevier nu ook een van de grootste Britse vacaturesites wil afstoten.

De vraag is natuurlijk of er kopers zijn. StepStone (Axel Springer) zou een logische kandidaat vormen, tenslotte is het bedrijf lang geleden uit de UK vertrokken; maar zal ongetwijfeld geinteresseerd zijn om haar partner in The Network op te kopen. Mogelijk dat Careerbuilder UK ook interesse heeft; tenslotte is de site ook daar maar een kleine vis. En misschien zijn er wel andere uitgevers die een vacaturesite aan hun portfolio willen toevoegen. Hoewel me dat niet erg waarschijnlijk lijkt.

Hoe dan ook, het schijnt dat het de bedoeling is om Totaljobs UK in de loop van 2012 te lozen. Waarmee Reed Elsevier mogelijk eenzelfde heilloze traject ingaat als een aantal jaar geleden toen het Reed Business probeerde te verkopen. Om ingehaald te worden door de financiele crisis. Een situatie die zich ook nu weer gaat voordoen. Tenslotte wordt 2012 wederom een recessiejaar.

Overigens lijkt Totaljobs UK zich al sinds begin 2010 niet meer goed te verzorgen. Want dit is wat ik op de site aantre

Totaljobs | footer

Jawel, Vacatures in Nederland! Maar als ik daar vol verbazing op klik, krijg ik dit te zien:

Totljobs | 404 page

Ja dat is zeker een outdated link. Een link die al bijna twee jaar outdated is. Dit is wel heel erg slordig van Totaljobs. Zou de site geen broken link checker hebben? Brrr…

Met zo’n gebrek aan aandacht voor de eigen is het misschien ook maar beter om de boel te verpatsen.

Geef een reactie

3 Comments