COO Hans Coffeng weg bij USG People

De inkt onder de strategiewijziging van USG People is nog maar nauwelijks droog of een van de mensen die deze nieuwe strategie zou moeten gaan implementeren staat al op straat: Hans Coffeng heeft per direct het pand verlaten! U vraagt: wie is Hans Coffeng? USG People zegt: dit is Hans Coffeng:

Hans Coffeng

Jawel, Hans Coffeng is een lifer bij USG People. Maar uiteindelijk gaat hij die verantwoordelijkheid voor Specialist Staffing en Professionals Solutions vanaf 1 januari 2012 niet invullen. De twee onderdelen van USG People die de hogere operationele marge moeten binnenbrengen. En die nu dus zonder kopman zitten..

Hiermee is de zoveelste verandering in het bestuur van USG People een feit. Het bedrijf lijkt sinds het gedwongen vertrek van Ron Icke als CEO medio 2009 het best te omschrijven als een stuurloos schip. Rob Zandbergen, Herman van Campenhout en vervolgens wederom Rob Zandbergen hebben in hun CEO positie geen richting en rust weten te realiseren. Is Hans Coffeng het laatste ‘slachtoffer’ in een lange reeks van bestuurswisselingen en vertrekkende managers? Of zijn er nog meer veranderingen te verwachten? Ik gok op het laatste.

Het is dan ook geen wonder dat de beurskoers van USG People op dit moment bijna op het laagste punt in vijf jaar staat:

Beurskoers USG People over de laatste vijf jaar 

Het is soms waar: a picture paints a thousand words

Geef een antwoord

5 Comments