Zandbergen: Een stoelendans komt er niet…

Eric de JongOp 28 oktober stelde Rob Zandbergen (CEO USG People) tijdens de presentatie van de nieuwe strategie van het bedrijf nog het volgende:

Heel wat landenmanagers zullen een nieuwe verantwoordelijkheid krijgen. Het mooie daarvan is dat dat focus geeft. Een stoelendans komt er niet – dit is geen reorganisatie.

Ruim drie weken later ligt de eerste kop al op straat; die van COO Hans Coffeng. Die getuige het summiere persbericht de tent moest verlaten als gevolg van een verschil van inzicht over het te voeren beleid. Dat is gek! Er is net nieuw beleid vastgesteld. Was dat verschil van inzicht dan nog niet bekend op 28 oktober? Zeer onwaarschijnlijk… Een ‘klein’ leugentje van Zandbergen dus? Zeer waarschijnlijk…

De taken van Coffeng worden (tijdelijk) overgenomen door Eric de Jong (foto), net als Coffeng COO. En daarmee is De Jong ineens verantwoordelijk voor heel USG People! Want hij zou per 1 januari verantwoordelijk worden voor de divisie General Staffing, maar krijgt er nu dus ook de andere twee divisies bij die Coffeng zou gaan aansturen: Specialist Staffing en Professional Solutions. Alles wat omzet dient te maken dus. En daarmee is De Jong ineens de belangrijkste man van heel USG geworden.

De Jong heeft een reputatie als stevige saneerder. Een reputatie die zeker niet van toepassing was op Coffeng. En dat kan betekenen dat binnen Specialist Staffing en Professional Solutions er plotseling wel een stoelendans gaat plaatsvinden. Want De Jong wil ongetwijfeld resultaten (laten) zien. En dat weet Zandbergen natuurlijk ook. Waarmee er ineens wel een verkapte reorganisatie op touw lijkt te zijn gezet. Om de tegenvallende marges van Specialist Staffing en Professional Solutions zo snel mogelijk te verbeteren. En dat gaat ongetwijfeld niet zonder personele consequenties. Waarbij ik me terloops afvraag wat er met IKKI gaat gebeuren. Niet bepaald een omzetgenerator en daarmee mogelijk al in het vizier van De Jong?

O ja, ook Marc Surinx (CIO) heeft het Almeerse pand ondertussen verlaten. Nu was hij geen echte C-level, want zoals bij zoveel uitzenders rapporteert de ‘C’IO aan de CFO. Inderdaad, krankzinnig als je bedenkt hoe kritisch ICT voor een uitzender is, maar niemand zal dan ook beweren dat uitzenders vooruitstrevend omgaan met ICT.

Nee, er komt geen stoelendans…

Geef een antwoord

3 Comments