TheSocialCV

congress Monsterboard, Nationale Vacaturebank, Jobbird, Intermediair, en nog vele anderen. Allemaal hebben ze een CV-bank of de mogelijkheid om naar kandidaten te searchen. Helaas zijn daar vaak niet de kandidaten te vinden die jij nu juist zoekt. Denk aan bijv. Java Webontwikkelaars of ‘zware’ Account Managers voor ’t bankwezen. En dus ga je snel searchen op andere sites als Linkedin, Twitter, struin je blogs af en doe je al ’t mogelijke om juist die kandidaat te vinden. Gebruik makend van diverse Boolean Strings om het zoeken zo makkelijk mogelijk te maken.

Maar wat een klus vaak. Voor de diverse site’s nieuwe Boolean Strings maken. Dat kan makkelijker, en inderdaad, je gaat gebruik maken van Symbaloo of een Recruiting-bar. Maar dan nog, ’t is niet wat je verwacht en je vindt nog niet wat je zoekt!

Daardoor op zoek naar wederom nieuwe mogelijkheden. Zo stuit ik op TheSocialCV. Zal dat dan een manier zijn om de juiste kandidaat te traceren? Na gekeken te hebben wat het is, de stoute schoenen aangetrokken. Ga 1 maand een abonnement nemen om te kijken of het werkt.

Maar dat valt nog niet mee. Of ik mijn creditcard gegevens wil mailen en ja, met securitycode! “Dat kan in 2 mails als je dat fijner vindt”, krijg ik te horen van Jonathan Cooney, Commercial Director van TheSocialCV. “Of je belt het even door”. Er zit niets anders op dan maar voor even een goedgelovig man te zijn en de ander te vertrouwen. Immers, waar ben je zonder vertrouwen? Nadat 535 euro is afgeschreven krijg ik een logincode en wachtwoord per mail. Aan de slag dus!

En da’s verbazingwekkend makkelijk. Je krijgt een simpel beginscherm te zien met enkele invulvelden.

clip_image002

Het zoeken kan beginnen in 105.064.286 social profiles!!

Je kan hierbij enkele velden invullen als Job Title / Company / University / Name / Skills. Zodra je een veld ingevuld hebt kun je middels ‘search’ zoeken. En binnen een seconde worden de gevonden ‘kandidaten’ weergegeven.

Het grote voordeel daarbij is hij vele sociale media scant op de ingevoerde zoekterm. Er wordt ondermeer weergegeven vanuit Linkedin, Twitter, blogs, bedrijfsnaam, etc.

Als voorbeeld zal ik een search doen op Radboud Fluttert. Immers, ik weet waar zijn profiel overal te vinden is!

clip_image004

Overzichtelijk zie ik waar hij te vinden is: Klout / Linkedin / Twitter / Google Profiles / Quora en Plaxo. Daarbij wordt Facebook over het hoofd gezien! Misschien omdat hij er pas opzit, maar hieruit blijkt dat een update niet heel snel verwerkt wordt.

Nadeel is dat er 3 Radboud Fluttert’s gevonden worden terwijl het een en dezelfde persoon blijkt te zijn. Dat kan dus handiger.

Het zoeken met functienamen gaat identiek. Een lijst met kandidaten die matchen met de ingegeven zoekterm. Ongeacht waar ze staan op ’t web, TheSocialCV vindt ze!

Dus geen boolean strings, moeilijke zoektermen en phrases, maar zoekterm invullen en Search! Hoe makkelijk wil je ’t hebben? Rocketscience is het niet, maar wel verrekte handig en gebruiksvriendelijk. Uiteraard kun je dan nog een selectie maken op Jobtitle / Company / Country.

Ik ga ’t nog maar een maandje langer gebruiken!

Dit gastblog is geschreven door Radboud Fluttert, oprichter en eigenaar van Bram werkt.

Geef een antwoord

5 Comments