@martijnrecruit nieuwe COO USG ?

Beste leden van de RvB van USG,

Ik las van de week in de media dat Hans de organisatie heeft verlaten en ik zie dit als mijn kans om te solliciteren naar zijn functie. Ik zag de vacature nog niet op GUS staan, dus daarom deze open sollicitatie. Al jarenlang draag ik USG een warm hart toe. Ik ben uitzendkracht van USG geweest, maar ook jarenlang klant geweest van USG. Ik ken de organisatie als geen ander. Ik heb mij dan ook voorgenomen om per direct te beginnen als interim COO van USG. Wij gaan de uitzendbranche veranderen.

Dit zijn een aantal van mijn eerste besluiten als nieuwe COO: 

Besluit 1:

Almere gebeurt het niet, zal het ook nooit gebeuren ( mijn excuses aan iedereen die in Almere woont ). Als je eerst door een polder moet rijden om op je werk te komen, dan weet je dat het fout gaat met de inspiratie. Dus we gooien een te huur bord op het pand en gaan zitten waar onze klanten zitten. Desnoods gaan we in Diemen zitten, maar dat is dan vooral om Randstad te sarren.

Besluit 2:

Wij hebben nu als uitzendbranche de neiging om meer waarden te hechten aan lijstjes en cijfertjes. Dit doen wij allen in de uitzendbranche. Laten we als USG innovatief zijn. Wij vergeten nog wel eens als uitzendbranche waar het geld verdient word. Inderdaad door de mensen op de vloer, door de kandidaten op straat. Laten we nou eens meer waarde hechten aan initiatief en ideeën dan aan KPI’s. Laten we breken met traditie, laten wij ons onderscheiden. Als branche slaan we onze mensen murw met meetbaarheid, terwijl ondernemerschap en innovatie ons nu meer zou opleveren.

Wij gaan dit ondernemerschap stimuleren. Wij sluiten alle kantoren op de drie hubs en hoofdkantoor na.  Wij formeren stadsteams, geven in elke stad de intercedenten allen een ipad2 en een iphone en zorgen dat zij mobiel gaan. Mijn oude baas zei altijd het geld ligt op straat, maar je moet dan wel de straat opgaan om het te vinden.

Wij geven ze elk een bescheiden budget mee om uit te geven in locale horeca samen met een klant of een kandidaat. Geloof me het is nog altijd goedkoper dan een kantoor. Wij worden zo social als sociaal maar bedoeld is. Wij gaan zorgen dat wij ons oude imago weer terug krijgen, als leuke sociale club. Elke dag eindigt het stadsteam de dag in een andere horeca gelegenheid om de dag door te nemen. Waar wij direct de horeca exlpoitant uitleggen over onze payrolling constructies in de horeca.

Daarnaast loopt elke dag een intercedent bij een willekeurige klant naar binnen om te vragen of ze om de hoek een kopje koffie willen drinken. USG wordt de wijkagent van de arbeidsmarkt, vacatures vervullen waar je bijstaat. Ik verplicht elke medewerker te netwerken, met klanten en kandidaten.

Besluit 3:

Met dit besluit maak ik mijzelf direct populair bij elke intercedent in Nederland. We gaan praten met de ABU. Wij gaan de CAO voor intercedenten onder de loep nemen. Wij niet alleen, maar de sector breed. Intercedenten zijn de eerste linie van alle werving in Nederland. Mensen die zo hard werken behoren gewoon een beter salaris te verdienen. Niet alleen onze mensen, maar alle intercedenten van Nederland. Zoals de Engelsen zeggen; if you pay peanuts, you get monkeys. Liever minder intercedentes, dan minder goede intercedentes.

Wij zijn en blijven de leukste uitzendorganisatie van Nederland. Wij onderscheiden ons met labels al ikki, GUS en capacity. Wij bemiddelen de beste secretaresses via secretary plus en daarnaast nog zo veel andere mooie labales. Wij komen komen al vroeg in contact met jong talent via ASA. Wij hebben de mooiste tools tot onze beschikking en erg veel gemotiveerde mensen.

Mochten jullie het niet eens zijn met mijn visie, mogen jullie dat aanstaande maandag mij komen uitleggen, ik zit voorlopig in Almere op de 18e verdieping, of ik ben een opname aan het maken voor Recruiter.fm.

Hoogachtend,

@martijnrecruit

Geef een reactie

6 Comments