BeKnown biedt ‘gratis’ vacatureplaatsingen

Logo en logotype BeKnown BeKnown, de professional networking LinkedIn kloon op Facebook, heeft gisteren de BeKnown Jobs Tab gelanceerd. Een soort (very) light vacaturesite voor bedrijven die van BeKnown gebruik willen maken. En volgens een blog posting van Monster (pardon: BeKnown) biedt deze feature (binnenkort) de volgende mogelijkheden:

The Jobs Tab is available now and supports all BeKnown and Monster job postings and will support all jobs from a company’s ATS beginning in early December if the ATS provides an RSS or XML feed of job postings

Jawel, alle vacatures die je als bedrijf op Monster(board) hebt geplaatst stromen automatisch (en gratis!) de BeKnown Jobs Tab in. Maar wacht even… Ik betaal dus een godsvermogen (en volgend jaar nog meer), om mijn vacature(s) op een site met een paar miljoen bezoekers per maand te plaatsen; maar het plaatsen op een site met 800 miljoen gebruikers is gratis. Ligt het aan mij of lijkt dit de omgekeerde wereld?

Het lijkt inderdaad op de omgekeerde wereld, want BeKnown steekt uitgebreid de loftrompet over Facebook als de locatie om zowel actieve als passieve werkzoekenden te vinden:

As people spend increasing amounts of time on social networks – Facebook in particular –  the best way to boost engagement of passive and active talent in this social environment is to integrate recruitment tools into brands’ broader social media marketing programs. The same way most employers’ have integrated a “careers” or “jobs” tab on their corporate career sites, the Facebook Jobs Tab powered by BeKnown enables employers to share career content directly with brand fans via a Facebook page tab. In doing so, a single Facebook page investment fosters engagement not only about the brand’s products and services but also about employment opportunities.

Dus waarom zou ik nog op Monster(board) willen plaatsen? Zeker als dat heel veel geld kost? Dat onderdeel is Monster/BeKnown vergeten om adequaat te adresseren. Waarmee de BeKnown Job Tab ineens een potentiele kannibaal lijkt te zijn voor de omzetpotentie van de vacaturesite.

Zo zit de BeKnown Jobs Tab er overigens voor Monsterboard zelf uit:

Monsterboard Jobs Tab op Facebook

Een lijstscherm met vacatures en simpele zoekfunctie. Waarbij de vacatures uitsluitend met functietitel, locatie en begin van de vacaturetekst worden getoond. Een wel zeer beperkte informatie voorziening. Op zich is grappig om te constateren dat dezelfde vacatures ook nog onder menu-optie Jobs bij Monsterboard op Facebook worden getoond:

Monsterboard Jobs tab op Facebook

De reden waarom Monster/BeKnown het mogelijk maakt voor bedrijven om vanuit Monster(board) automatisch alle vacatures door te laten plaatsen naar de BeKnown Jobs Tab is natuurlijk simpel. De BeKnown Jobs Tab is in dit geval namelijk niets meer dan een omweg naar Monster(board):

Vacature op Monsterboard

Klikken op de vacature brengt je direct naar de volledige vacaturetekst op Monster(board). Waarmee views en reacties bij de vacaturesite terecht komen. Facebook als traffic driver voor Monster(board). Dat is blijkbaar voor Monster wel een gratis doorplaatsing richting Facebook waard.

Maar de BeKnown Jobs Tab is dus ook te gebruiken zonder de vacaturesite. Althans, dat is wat het persbericht duidelijk stelt. En daarmee is er een mogelijk interessant gratis alternatief geboren om vacatures direct vanuit de eigen systemen op de Facebook bedrijfspagina te plaatsen. Dankzij BeKnowns Jobs Tab. Waarmee ook Monster laat zien dat ‘gratis’ de toekomst is.

Nu alleen nog gratis vacatureplaatsingen op de vacaturesite zelf. Wanneer?

Geef een reactie