Global Talent Barometer, rebound

congressGisteren was de eerste meeting waar Intelligence Group samen met The Network partner StepStone Nederland aan klanten en prospects de Global Talent Barometer presenteerde. Een select gezelschap had zich bij het kantoor van StepStone in Leiden verzameld om zich te laten informeren over de resultaten van de derde Global Talent Mobility Survey. Jawel, een mondvol.

Vanuit 66 landen hebben 162.000 respondenten aan deze survey meegewerkt. En dat zou model moeten staan voor 2.3 miljard personen. Zo’n beetje de beroepsbevolking van de hele wereld dus. Die 162.000 respondenten hebben 35 vragen beantwoord. En die vragen zijn aan die respondenten aangeboden via de vacaturesites van de verschillende The Network partners. Oeps…

Jawel, alleen bezoekers van vacaturesites hebben deze vragen beantwoord. Waarmee er vanzelfsprekend sprake is van een vorm van selectie (zeker geen aselecte steekproef), nog even los van het eventuele verschil tussen het door een respondent aangegeven gedrag versus het feitelijk gedrag. Waarmee mogelijk het ongekend hoge percentage respondenten kan worden verklaard die hebben aangegeven in het buitenland te willen werken. Want dat percentage is werkelijk bijzonder hoog. En kan om die reden het beste met een flinke korrel (berg?) zout worden genomen.

Verder komt, niet bepaald verrassend, de vacaturesite als meest gebruikte bron uit het onderzoek. Ook hier is een forse korrel NOA zout aan te bevelen. Of enig WC-eend gevoel.

Maar los van deze bedenkingen, dit zijn de gebieden waar met het onderzoek (de derde keer, dus vandaar Wave III) aandacht aan is besteed:

image

En omdat hier toch ook nog vragen bij kunnen rijzen zijn hier ook nog eens de vragen waar al die duizenden respondenten een antwoord op hebben gegeven:

image

Daar is ook die cruciale vraag 22: I’m willing to work abroad. In gradaties aan te geven… Tja, da’s ingewikkeld. En hoewel ik best naar het buitenland zou willen gaan om te werken, doe ik dat ook als mijn gezin, vriend, vriendin dat niet ziet zitten? Wat hebben de respondenten allemaal gedacht toen ze deze vraag beantwoorden? Of wat hebben ze allemaal niet gedacht?

Er is overigens meer dan voldoende reden om de Global Talent Barometer eens uit te proberen. Deze interactieve online tool maakt het mogelijk op allerlei manieren de resultaten van het onderzoek te doorsnijden en kan zeker behulpzaam zijn bij het krijgen van een eerste indicatie over waar beroepsgroepen te vinden zijn met plannen om in het buitenland te werken

Voor meer gedetailleerde resultaten moet natuurlijk de hulp van Intelligence Group worden ingeschakeld. En voor het vervolgens vinden van de mensen de vacaturesites van The Network. De Global Talent Barometer is dus een lead generator. Prima, want tegelijkertijd is de site ook gratis te gebruiken. Het is eenvoudig om te registreren, maar er zit wel een menselijke controle tussen voordat je toegang krijgt. Het kan dus wel eens even duren…

image 

Hoewel het in mijn geval met een ferm kwartiertje gepiept was. Dus ga ik nu maar weer eens lekker grasduinen…

Geef een reactie

2 Comments