Breaking news: geen vacatures in november 2011

HuilenVoor het eerst in jaren zal ik vandaag, op de 1e van de maand, geen inzicht geven in het online vacaturevolume van de afgelopen maand. Een vreemd en enigszins ontheemd gevoel. Maar op dit moment is de betrouwbaarheid van de achterliggende cijfers simpelweg onvoldoende. Dit is mede het gevolg van de wijze waarop Jobfeed probeert het aantal online vacatures vast te stellen. In een gastblog heeft Jakub Zavrel (Jobfeed) hierover reeds zeer gedetailleerd tekst en uitleg gegeven.

Een  consequentie van dit gebrek aan betrouwbaarheid is dat de maandelijkse serie over het online vacaturevolume in Nederland in de afgelopen maanden naar alle waarschijnlijkheid een te positief beeld over de ontwikkeling van dat vacaturevolume heeft gegeven. Hiervoor wil ik aan alle lezers, met terugwerkende kracht, mijn excuses aanbieden.

Ik hoop zo snel mogelijk de maandelijkse serie over de ontwikkeling van het online vacaturevolume te hervatten. Maar daarvoor zal Jobfeed eerst een betere manier moeten vinden om de echt unieke vacatures te identificeren.

Geef een antwoord

2 Comments