USG People benoemt Hubert Vanhoe tot COO. Of is het coo?

Hubert VanhoeHet is slechts 10 dagen sinds het gedwongen vertrek van Hans Coffeng, maar in die tijd hebben we een power grab van Eric de Jong gehad en nu dan de benoeming van Hubert Vanhoe (VP USG People Belgie) als COO, optisch dezelfde titel als die van Coffeng en De Jong. Of is het coo? Want het zal zelden zo zijn geweest dat een promotie naar de Raad van Bestuur, met een forse salarissprong, gepaard gaat met een minstens zo forse daling van de verantwoordelijkheid.

Het persbericht van USG People:

Hubert Vanhoe wordt binnen de Raad van Bestuur per 1 december 2011 verantwoordelijk voor Professional Solutions en een aantal specialistische labels. Eric de Jong is per 1 december 2011 binnen de Raad van Bestuur als COO verantwoordelijk voor de General Staffing en de specialistische labels Unique en Secretary Plus.

Voila! De Jong gaat weer General Staffing doen maar krijgt en passant ook Unique en Secretary Plus erbij. Wat resteert in Specialist Staffing is nauwelijks de moeite van het vermelden waard. En met de wijziging kan de ‘strategie’ van USG People van slechts een maand geleden alweer bij het vuilnis kan worden gezet:

USGP People | Business lines

Het begint zo langzamerhand lachwekkend te worden in Almere…

Maar nog belangrijker, De Jong heeft nu zijn voormalige secondant op de andere twee, gedegradeerde, business lines zitten. En daarmee is de macht van De Jong binnen USG People compleet. Er gaat de komende tijd fors gesneden worden…

Geef een reactie

1 Comment