SAP neemt SuccessFactors over

Logotype SuccessfactorsGoedemorgen! SAP wil Talent Management software leverancier SuccessFactors kopen. En blijkbaar is SAP nogal wanhopig, want ze biedt maar liefst $40 per aandeel terwijl het aandeel SuccessFactors op dit moment op ‘slechts’ $26,25 staat (een premium van 52%…). Daar wordt je als aandeelhouder van SuccessFactors heel, heel erg blij van! SAP betaald hiermee maar liefst 10 keer de omzet die SuccesFactors op dit moment maakt. Dat is bijzonder goed betaald in deze tijd.

Het is duidelijk; SAP vult met deze aankoop blijkbaar een belangrijk gat in haar HCM software portfolio. Volgens Forrester zijn er de volgende redenen voor de aankoop:

SAP’s cloud strategy has been struggling with time-to-market issues, and its core on-premise HR management software has been at competitive disadvantage with best-of-breed solutions in areas such as employee performance, succession planning and learning management.

Nou, dat weten we dan ook weer.

Geef een reactie

2 Comments