Michael Page ziet nabije toekomst somber in

Lege kluis Anderhalve maand geleden gaf Wilbert Geijtenbeek het al aan; Michael Page maakte zich bij de bekendmaking van de cijfers over het 3e kwartaal op voor een verdere daling van haar bruto winstmarge. En dat terwijl de marge in het 3e kwartaal al behoorlijk was gedaald ten opzichte van het 2e kwartaal.

Vandaag geeft Michael Page aan dat deze winstmarge in oktober en november nog verder is gedaald. Er is sprake van een daling van 26,5% voor het derde kwartaal naar slechts 16,0% voor de maanden oktober en november. Dat is zeer fors, om het maar heel voorzichtig uit te drukken.

In het persbericht stelt Michael Page het als volgt:

Since […] October, markets have continued to weaken as  the Eurozone crisis and the lowering of GDP forecasts worldwide have reduced client and candidate confidence levels. This increased uncertainty and lower confidence is affecting most areas of our business and, as a result, our gross profit growth rates for the last two months have slowed further to 16.0% (15.5%*).

Verder geeft het bedrijf aan dat ze ook slechter in staat is om de toekomstige omzet en marge-ontwikkeling te voorspellen:

As markets weaken and become more unpredictable, our short-term visibility reduces, particularly in respect of permanent placements.

Laten we er maar vanuit gaan dat als Michael Page niest, de rest van de werving- en selectiebranche ook verkouden is.

Geef een reactie

6 Comments
 • Toni
  says:

  De 2011 winst voor belastingen voor Michael Page zal op ca. 100 miljoen euro uitkomen volgens berichten en we hebben het hier over een versloming van de groei nog steeds. Bovenstaande is geen goed teken en een duidelijk signaal van waar de markt heen gaat – maar om het nou zo onheilspellend als direct hierboven af te schilderen?

 • Ruud
  says:

  Ofschoon Michael Page in Nederland nog moeite heeft, schijn 2011 bij Michael Page in ons buurland Duitsland een van de beste jaren te gaan worden – de grootte en de internationaliteit zijn dus duidelijk in het voordeel om lokale klappen op te vangen. YER, dat 99% van de omzet in Nederland draait, en andere lokale clubs gaat het hier dus moeilijk hebben en het commentaar van Giel schept niet veel hoop.

 • giel
  says:

  Een bedrijf als YER maakt al kwartalen op rij geen cijfers meer bekend en praktisch alle tijdelijke contracten zijn niet verlengd (leuk vooruitzicht overigens voor al die mensen “uit de branche” die net zijn overgestapt daarheen). Dat is vast omdat het zo goed gaat daar.

  Morgan Mckinley is inmiddels uit Nederland weg. Randstad geeft vorige week aangeven kleine kantoren van tempoteam te sluiten.

  Dit zit in de gehele branche over alle lagen ben ik bang

 • Sandor
  says:

  interessante vraag is ook of de margedruk alleen aan de economische omstandigheden in de wereld te wijten zijn (zoals het persbericht aangeeft) of dat we hier het begin van de neergang van dit type bureaus aan het zien zijn als gevolg van hier vaak besproken redenen….

 • Menno
  says:

  “Laten we er maar vanuit gaan dat als Michael Page niest, de rest van de werving- en selectiebranche ook verkouden is ” ??? Dat is nog maar de vraag. Ben eigenlijk benieuwd naar de cijfers van YER, Ebbinge en Mercuri Urval….