Nieuws van TheSocialCV: CloudSource

Logotype TheSocialCV Na FreshUp komt TheSocialCV binnenkort met alweer een nieuwe service: CloudSource. En deze service biedt gebruikers van TheSocialCV de mogelijkheid om de eigen cv database te uploaden. En zo alle functionaliteit van TheSocialCV te benutten, ook voor die eigen cv’s. Wat natuurlijk verdomde handig kan zijn.

Met deze ontwikkeling gaat TheSocialCV verder dan een people search engine en begint het trekjes te vertonen van een ATS light. En dat is naar mijn idee nog maar het begin. Want er zijn nog veel fraaiere mogelijkheden te verzinnen op basis van de bestaande service.

Op dit moment wordt samen met een groot Britse werving- en selectiebureau aan een prototype van CloudSource gewerkt op basis van 500.000 cv’s en met 35 gebruikers (recruiters). Er is nog geen datum bekend waarop deze service voor andere gebruikers beschikbaar gaat komen en welke condities hier (eventueel) aan verbonden zijn.

De wijze waarop de eigen cv’s binnen TheSocialCV gepresenteerd gaan worden, is vrijwel identiek aan de presentatie van een willekeurig profiel. Met een klein verschil; de mogelijkheid om het cv te downloaden:

CloudSource

In het rijtje met social media staat in dat geval vrijwel bovenaan Download cv. Tegelijkertijd is duidelijk dat alle andere social media en de Klout score van de betreffende persoon gecombineerd zijn met dat cv. Met andere woorden, een zo volledig mogelijk beeld van de persoon door integratie van het cv en het profiel dat al op TheSocialCV beschikbaar is. Waarbij het cv altijd vers is, op basis van de updates die TheSocialCV bijhoudt van elk profiel via de 50 social media sites die zij monitored. Waarmee, zoals oprichter William Fischer met lichte overdrijving stelt, een living cv ontstaat.

Overigens is het de bedoeling dat naast Klout ook PeerIndex, EmpireAvenue en andere populaire social apps via API’s gekoppeld worden met de profielen binnen TheSocialCV. Om zo een nog vollediger beeld te geven van het online profiel van een persoon. Daarnaast werkt TheSocialCV aan een eigen algoritme, genaamd TalentRank. Ik weet niet of dat nou een goed idee is, maar met de veelheid aan bronnen die de site tot haar beschikking heeft zou het weleens beter kunnen zijn dan de andere indices. Maar is beter wel goed genoeg? Ik betwijfel het.

Hoe dan ook, met deze ontwikkeling gaat TheSocialCV trekjes vertonen van een ATS. In eerste instantie is dat natuurlijk een ATS light, maar die light typering kan in de loop van de tijd natuurlijk verdwijnen naarmate TheSocialCV meer functionaliteit gaat toevoegen. Ik vraag me of hoe zich dit gaat verhouden tot de plannen van LinkedIn op het ATS vlak.

En dan is er nog dit. Stel dat je op een site de mogelijkheid krijgt om met je socialCV te solliciteren, op basis van TheSocialCV dus? Inderdaad, vergelijkbaar met de Apply with LinkedIn functie. Maar dan zonder de nadelen van die functie? Voor sollicitanten, intermediairs en vacaturesites zou dit in potentie een prachtig alternatief zijn. Maar alleen als ook daadwerkelijk alle nadelen van de Apply with LinkedIn functie worden geelimineerd. Dat lijkt me een mooie wens voor het nieuwe jaar.

Geef een reactie

3 Comments