BeKnown versus BranchOut: omgekeerde wereld?

Begin oktober leek op basis van de cijfers van AppData er geen twijfel over te bestaan wie van de twee LinkedIn kloontjes op Facebook de bovenliggende partij was: BeKnown. Terwijl BranchOut een enkeltje Deathpool leek te hebben gekocht. Want zo zag voor de twee apps het gemiddeld aantal maandelijkse gebruikers er uit:

 

AppData: Monthly average users (MAU) voor BeKnown (links) en BranchOut (rechts), begin oktober

AppData: Monthly average users (MAU) voor BeKnown (links) en BranchOut (rechts), begin oktober

Inderdaad, die rechte lijn van BeKnown was volstrekt ongeloofwaardig, maar dat had iets te maken met die social timeline.

Maar op 13 oktober heeft AppData haar algoritme voor het bepalen van aantallen gebruikers aangepast. Daarnaast heeft Facebook in de loop van november blijkbaar ook het probleem met die timeline opgelost. En dat levert opeens een volledig ander plaatje op:

AppData: Monthly average users (MAU) voor BeKnown (links) en BranchOut (rechts), begin december

AppData: Monthly average users (MAU) voor BeKnown (links) en BranchOut (rechts), begin december

Beide sites zijn als een gevolg van die aanpassing fors gekrompen, alleen is BeKnown gedecimeerd en nog altijd dalend terwijl BranchOut slechts is gehalveerd en sindsdien een stijgende lijn vertoont. Met andere woorden, BranchOut vertoont nog enig leven terwijl BeKnown richting Deathpool lijkt te gaan. Wat is hier aan de hand?

Het gemiddeld aantal dagelijkse gebruikers bij BeKnown is op dit moment 6.000… Inderdaad, dat is natuurlijk helemaal niets voor een ‘concurrent’ van LinkedIn. BranchOut doet het overigens nauwelijks beter, met gemiddeld 40.000 dagelijkse gebruikers. En dan te bedenken dat Goldman Sachs BranchOut heeft getipt voor een IPO in 2012… Volstrekt krankzinnig.

Geef een antwoord

1 Comment