Re-hypothecation. Wat? WAT? Nou, dit…

grafzerk Morgen is er weer een moeder van alle Euro-meetings. Alle gereutel van het onbedoeld komische duo Merkozy en hun slippendragers zorgt in de aanloop naar deze meeting weer voor voldoende hopium om de AEX en andere indices omhoog te stuwen. Tot blijkt dat ook deze meeting geen enkele oplossing gaat bieden en de implosie van Euroland onvermijdelijk is. Waarna er een volgende moeder van alle Euro-meetings wordt aangekondigd. Waarmee deze zinloze, geldverslindende cyclus zich herhaalt. Rinse and repeat.

Ondertussen gaat de betonrot in de werkelijke economie onveranderd voort. Maar daaronder woekert een nog veel enger gezwel. Wederom aangejaagd door de financiele wereld die vanzelfsprekend niets heeft geleerd van de bijna desastreuze knal waarmee de securisatie bubble in 2008 uit elkaar plofte.

Voor mensen met bijzonder sterke zenuwen geef ik een link naar een redelijk leesbaar artikel over re-hypothecation. Een absolute must-read met een volgens het artikel onvermijdelijke uitkomst: een ineenstorting van zulke ongekende proporties dat hiermee vergeleken de ellende van 2008 een miniscuul probleem was. Inderdaad, een soort einde der tijden artikel. Over een fenomeen dat volledig verborgen onder de oppervlakte voortwoekert. Tot op de dag van vandaag. Oprecht doodeng.

Lezen dus, ook als is het geen makkelijke kost. En langer dan een tweet (maar liefst 2.685 woorden)… En in het Engels. En behoorlijk technisch. Gewoon doorbijten en met zorg en aandacht lezen. Echt doen hoor! Heb je daarna behoefte aan gezelschap, neem dan een helm mee en kom gezellig bij mij onder mijn bed schuilen…

Geef een reactie

3 Comments