Monster is aantrekkelijke overname-kandidaat?

Monster logo Bloomberg heeft gisteren een merkwaardig artikel geplaatst waarin het speculeert over de aantrekkelijkheid van Monster als een LBO-kandidaat (leveraged luy-out). Dit is een overname waarbij gebruikelijk een groot deel van de overnamesom als schuld bij de overname-kandidaat terecht komt.

De reden voor deze speculatie? De volgende redenering:

the company’s current capitalization of about $1 billion and cash holdings that exceed debt may now attract a leveraged buyout, according to Avondale Partners LLC. A deal may fetch at least $15 a share, an 88 percent premium to last week’s closing price, said shareholder Penn Capital Management Co.

En verder natuurlijk de verwachting dat Monster een sterke omzetgroei (en stijging van het aandeel) zal laten zien wanneer de economie eindelijk gaat besluiten om weer eens te gaan groeien. Plus het feit dat in 2011 het Monster aandeel maar liefst 66% van haar waarde heeft verloren. Wat natuurlijk buitenproportioneel veel is. En meer op sentiment dan ratio lijkt te zijn gebaseerd.

Monster is dus kwetsbaar voor overnames op basis van haar huidige marktwaarde. Maar wie is moedig genoeg om een cyclisch bedrijf met een gedateerd business model over te nemen? Iemand? Als iemand er $2 miljard voor over heeft wil ik het wel doen…

Geef een antwoord

5 Comments
 • Theo Rump
  says:

  Opzich is Monster voor een redelijk deel van de werknemers van Linkedin geen onbekende partij.
  Enig onderzoek op LinkedIn toont ook duidelijk aan hoeveel ex monsters ( en niet de minste ) momenteel werkzaam zijn bij LinkedIn.
  Alhoewel een externe Jobboard uiteraad ook nog wel eens actie kan ondernemen.
  er was 3 jaar geleden al sprake van een Amerikaanse partij

 • Michiel Cobben
  says:

  Mag ik er even op wijzen dat ik twee maanden geleden op ditzelfde blog heb voorspeld dat LinkedIn Monsterboard gaat overnemen? LinkedIn het platform, MB de salespower.
  Dat ik straks niet ‘goeroe-achteraf’ genoemd ga worden als het uitkomt!! 
  Ik hoef geen beloning anders dan erkenning! 

  • Marc Drees
   says:

   Meneer Cobben, als we het over voorspellingen ten aanzien van de samensmelting van Monster en LinkedIn gaan hebben zou ik nog maar eens een grondige zoekactie op dit blog uitvoeren. Dan zal je dit soort voorspellingen van aanzienlijk oudere datum aantreffen, maar niet van uw hand… Spuit 11 goeroe…

   • Michiel Cobben
    says:

    Tegen de tijd dat de overname rond is (het is niet meer een kwestie van of maar meer een kwestie van wanneer) dan zal ik aantonen dat ik de eerste was.
    En tegen die tijd verwacht ik een nederig, gemeend excuus!