Jobbird lekt (twee keer) data van werkzoekers

Logo Jobbird.com Jobbird heeft zeer recent in twee afzonderlijke situaties gegevens van werkzoekers op straat laten belanden. Op de digitale straat wel te verstaan, maar daarmee is deze blunder niet minder erg. Wat is er aan de hand?

Allereerst bleken anonieme sollicitiaties die in een bepaalde periode waren verzonden gewoon vindbaar via Google. Waaruit tevens bleek dat die anonieme sollicitaties lang niet altijd zo anoniem waren… Maar daar bleef het niet bij. Want ook grote aantallen bij Jobbird achtergelaten cv’s bleken gewoon via Google te vinden en te openen. Beide situaties zijn gigantische beveiligingslekken waardoor de privacy van werkzoekers niet (volledig) kon worden gegarandeerd.

Ondertussen zijn deze twee lekken gedicht. Maar het is misschien een goed idee als Jobbird iets van haar zeer omvangrijke marketingbudget ombuigt om hiermee de veiligheid van door werkzoekers in goed vertrouwen achterlaten gegevens voortaan wel volledig te garanderen. Want dit kan natuurlijk absoluut niet!

Geef een antwoord