VisualCV heeft uitstel van executie geregeld

Logo en logotype VisualCV Helaas, ik heb te snel de slingers opgehangen. Want VisualCV heeft vlak voor haar aangekondigde overlijden een levenselixer gevonden:

We are happy to inform you that the VisualCV.com website and technology are being acquired by Talent Technology, a leading solutions provider in the recruiting technology market. Talent Technology will continue to operate the VisualCV.com website, it will not be shut down as previously announced.

Voor de thousands of professionals die volgens VisualCV gebruik maakten van de site is dit mogelijk een positief bericht; en misschien kan Heidrick & Struggles hiermee iets van haar initiele investering goedmaken. Maar verder is dit niets anders dan een uitstel van executie. Tenslotte heeft VisualCV blijkbaar geen dienst die voor werkzoekers een toegevoegde waarde biedt boven wat er al in de markt aanwezig is. Hoor is daar LinkedIn fluisteren?

Natuurlijk gaan dit soort fire sales vergezeld van de onvermijdelijk ronkende onzin:

Talent Technology is committed to leveraging VisualCV’s approach and vision to improving the candidate experience through innovative technology and improved user experience. The service will continue to operate as a standalone offering, allowing current VisualCV users to continue to leverage their dynamic and secure online resumes for free. Users can also look forward to new innovations to help them create even more engaging online resumes faster and easier in the future.

Ik krijg altijd tranen in mijn ogen van dit soort volstrekt misplaatste, bombastische en extreem zelfbevlekkende teksten. Wat kunnen marketeers of PR rakkers toch een onzin schrijven. Wat zei VisualCV’s CEO Jeff Hunter ook al weer bij de start van de site?:

We see VisualCV.com right at the heart of recruiting’s evolution

Nu is er in het online recruitment domein sinds de opriching van VisualCV het nodige gebeurt. Maar VisualCV is op geen enkel moment het hart van welke verandering dan ook geweest. Hooguit de nijnagel. Die dus eigenlijk gewoon permanent verwijderd had moeten worden. Maar Talent Technology wenst het onvermijdelijke nog enige tijd uit te stellen. Met bovenstaande, tenenkrommende liefdesverklaring.

Eens kijken wat het rampjaar 2012 voor dit soort liefdesverklaringen gaat betekenen…

Overigens lijkt Talent Technology geen mensen van VisualCV te hebben overgenomen:

4) What is being acquired from VisualCV?
Talent Technology will only be acquiring the technology, any existing user base, the VisualCV brand and web site and social media properties.

Talent Technology heeft dus een doos met speeltjes gekocht voor een ongetwijfeld zeer laag bedrag. Maar zonder enige kennis of ervaring in het bedienen van die speeltjes. Of een idee hoe die speeltjes te verbeteren. En dat maakt de kans op een volledig en spoedig falen van VisualCV nog veel groter. Er is dus nog hoop…

Geef een reactie

1 Comment