2012…. De IT Recruiter krijgt het druk!

Lekker werken, zo tussen kerst & Oud/Nieuw. De jaarlijkse “Recruitment APK”.  Zo maar 3 dagen voor onderhoud om de “wagen” weer helemaal in orde te krijgen voor het komende jaar. Soms ook wat achteruitkijken. Misschien iets minder hard… of juist nog sneller? Vooruitkijken ook. Lijstjes met voorspellingen. Wordt de Recruiter echt een Talentpool Manager zonder plaatsings verantwoordelijkheid? En is RPO echt wel zo winstgevend gezien de ervaringen van Human Key & Searchn. Mooi vak Recruitment! Zo opportunistisch als wat, geregeerd bij de waan van de dag. Een 100% conjunctuur gevoelige industry.  Of juist niet (meer)? Strategisch Recruitment op het grootste moment van crisis in de Euro? Zinvol? Of is Strategisch Recruitment dan juist het kunnen reageren op deze waan van de dag? Tell me….

Daarom liever concreet.  Nog wat leuks te melden hier voor 2012? Nou, zeer zeker wel! 61% van de IT Executives is van plan in 2012 programmeurs aan te nemen………

Dat blijkt uit onderzoek van Computerworld. Een niet zo’n gek getal. 2011 was voor mij vooral het jaar van IT Recruitment a.i. bij de ING. Hierbij maak ik ook deel uit van ” Strategic Workforce IT Jobs 2015″.  Het “Click & Call”  gaat het “Face to Face” steeds meer overnemen. Dit gaat gepaard met investeringen in IT. Digitale dienstverlening. We zullen dit steeds meer gaan zien. Ook bij de Overheid & in de Medische Zorg. Dit alles zal gepaard gaan met groei van IT vacatures. Zoals gezegd. 61% van de alle IT Executives heeft deze mening.

En er is meer. De online omzet in de Benelux stijgt jaarlijks gemiddeld met 20%. In 2011 zal de omzet op ongeveer € 12,5 miljard uikomen. Ook de mobiele omzet groeit hard door. Om deze groei aan te kunnen investeert bijvoorbeeld een Vodafone 20% meer in netwerk & IT. Je ziet dit overal. Investeringen in online & mobiel. Ook hier groei van vacatures.

Branchevereniging ICT~Office bracht onlangs in haar Marktmonitor naar buiten, dat het tekort aan hoogopgeleide IT-professionals vanaf dit jaar hard oploopt tot 14.000 tot 16.000 in 2015. Volgens het Dossier “IT-Arbeidsmarkt” van de Automatiseringsgids is de vraag naar bepaalde IT specialisten, waaronder o.a. .Net-ontwikkelaars, SAP-consultants & Sharepointspecialisten nog steeds zeer hoog. Ook hier groei in 2012!

Tel hier bij op de ontwikkelingen in o.a. SAAS, Cloud Computing, en bijvoorbeeld de groeimarkt Business Intelligence. Ook hier groei en allerlei nieuwe vacatures die ingevuld moeten worden. ING CIO Ron van Kemenade spraak hier al over op het ICT Recruiting Event van Recruiters United.

En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Investeringen in ICT, gevolgd door nieuwe vacatures, in een doelgroep die al gekenmerkt wordt door schaarste. Dat zal ook in 2012 vragen om creatieve & ondernemende oplossingen. Zelf opleiden, omscholen 45+, en Engelstalig/Kennismigratie zullen hier de trends gaan worden. De IT Recruiter zal hier een hoofdrol in gaan vervullen. Je hoeft geen wiskundige te zijn om uit te rekenen dat het het volgend jaar weer dringen wordt op de arbeidsmarkt en de IT Recruiter het hierdoor, wederom, erg druk zal krijgen…….

Ik wens u alle succes voor 2012!

Geef een reactie

3 Comments