FindPeopleonPlus: inderdaad, mensen zoeken in G+

Logotype FindPeopleonPlus Gisteren werd ik gewezen op de zoveelste tool in het instrumentarium van de actieve werver: FindPeopleonPlus. Inderdaad, een zoekmachine voor Google+. Waar ondertussen ruim 30 miljoen profielen aanwezig zijn, maar waarvan volstrekt onduidelijk is welk deel hiervan nou eigenlijk actief is.

FindPeopleonPlus is een gratis zoekmachine; dit in tegenstelling tot een people aggregator zoals TheSocialCV die zich achter een paywall verschuilt. Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk: zit er enige waarde in FindPeopleonPlus? Geen idee, dus is het de hoogste tijd om dat eens uit te zoeken.

De homepage
Dit is de homepage van FindPeopleonPlus:FindPeopleonPlus | Homepage

Een zoekmachine, dat is in ieder geval direct duidelijk. Ik kan zoeken via trefwoord, al dan niet binnen bepaalde sectoren (universiteiten, landen, locaties, beroepen,werkgevers). Laat ik maar eens het uitzonderlijk Hollandse woord Arbeidsmarktcommunicatie invoeren:

FindPeopleonPlus | suggesties

Kijk eens aan, ik krijg suggesties tijdens het invoeren, op basis van het Google+ profiel en op basis van posts van Google+ gebruikers. Er kunnen overigens ook suggesties op naam en realtime (hoewel ik niet weet wat dat betekent…) worden gegeven.

Maar ik negeer de suggesties en klik op de knop find people:

FindPeopleonPlus | Zoekresultaat

Voila, mensen die volgens FindPeopleonPlus iets met arbeidscommunicatie vandoen hebben. Met bij elk profiel een volstrekt onduidelijk nummer in een opvallend blauw vak, maar daarover later meer. En op basis van de verfijningsmogelijkheden weet ik nu ook dat er in ieder geval één arbeidscommunicatierakker is die op zoek is naar een relatie…? Is dit een datingservice?

Afijn, er zijn allerlei merkwaardige verfijningsmogelijkheden, maar gelukkig ook enkele relevante, hoewel de vullingsgraad bijzonder laag is.

Laat ik daarom maar eens op een profiel klikken. En hiervoor kies ik de persoon met het hoogste, magische nummer in dat blauwe vlak: Jeroen Kneppers:

FindPeopleonPlus | Profiel

O hemeltje, dat nummer is blijkbaar een vertaling van de clout die iemand op Google+ heeft. Gottegottegot. De zoveelste penislengtemeter. In dit geval PlusClout. Die zich daarmee naadloos schaart bij de andere zinloze initiatieven zoals Klout en Peerindex. En de ongetwijfeld vele andere penislengtemeters die evenmin enige toekomst hebben.

Maar terug naar het resultaat. Want ik dacht eigenlijk naar Google+ te gaan toen ik in het zoekresultaat Jeroen Kneppers aanklikte, maar ik blijf gewoon in FindPeopleonPlus. Waar ik dus een soort samenvatting krijg van hetgeen Jeroen Kneppers in Google+ heeft achtergelaten.

Ik kan overigens Kneppers direct toevoegen aan een van mijn Google+ circles, dus dat is zeker handig als ik connecties wens te verzamelen. En verder kan ik naar de verschillende andere sociale netwerken toe waar Kneppers aanwezig is. Wat zeker ook handig is als ik een completer beeld van Kneppers wil krijgen.

Zinvolle functionaliteit rondom een Google+ profiel dus. Waarbij ik overigens twee zaken nadrukkelijk mis; het kunnen bladeren door de verschillende profielen in mijn zoekresultaat en een duidelijke knop om terug te kunnen navigeren naar dat zoekresultaat.

Volgens FindPeopleonPlus heeft Knepper blijkbaar enige activiteit in september 2011 gehad maar is daarna Google+ verlaten. Vreemd; want als ik op Google+ kijk heeft Kneppers onder meer op 27 en 21 december nog berichten op dit netwerk achtergelaten:

 Google+ | recente posts van Jeroen Kneppers

Blijkbaar is het ingewikkeld voor FindPeopleonPlus om actueel te zijn?

En dit is het eigenlijk wel.

Conclusie
FindPeopleonPlus is een gratis zoekmachine voor Google+. Afhankelijk van de rijkdom van de profielen van Google+ gebruikers kan deze zoekmachine een prima vertrekpunt zijn voor een actieve werver. Het is dan natuurlijk wel noodzakelijk dat het aantal profielen binnen Google+ aanzienlijk groeit en dat gebruikers bij hun Google+ profiel hun andere sociale netwerken aangeven. Tot dat moment is FindPeopleonPlus vooral een zoekmachine met forse gaten.

En verder wil ik natuurlijk mijn excuses aanbieden aan Jeroen Kneppers voor het misbruiken van zijn profiel.

Geef een antwoord

1 Comment