Vacatureknop: echt heel, heel erg slecht

Logotype Vacatureknop Bij toeval struikelde over een zelfgenoegzaam tweetje van Vacatureknop. Een vacaturesite die zichzelf promoot onder de slogan: Met één knop naar je nieuwe job! Wat een buy now with 1-click Amazon suggestie in zich draagt. Maar waar echt helemaal niets van klopt. Want ik heb nog nooit zo’n bizar slechte site gezien.

Ik mag graag afgeven op Werk.nl en dat is ook daadwerkelijk een heel slechte site, maar na een bezoek aan Vacatureknop kan ik met de hand op mijn hart zeggen dat er een slechtere vacaturesite is. Alleen in tegensteling tot Werk.nl is Vacatureknop binnenkort ongetwijfeld begraven en vergeten. Terwijl Werk.nl nog altijd moet worden gebruikt door al die arme werkzoekers die bij het UWV WERKbedrijf hebben aangeklopt. Maar ik dwaal af…

De homepage
Dit is de homepage van Vacatureknop:

Vacatureknop | Homepage 

Inderdaad, dit ziet er uit als huisvlijt van een beginnende ontwikkelaar die beter een ander ‘beroep’ had kunnen kiezen. Overigens is het aardig om eens op het Werkgevers deel te kijken, Joost mag weten wat hier de bedoeling van is. Maar daar gaat hij mij nu even niet om, het gaat om de presentatie van de vacatures.

 

Op de homepage (zonder zoekfunctie…) zien worden vacatures getoond met een datum, een functietitel, plaats en logo van het bedrijf. Helemaal onderaan de homepage staat een link << Klik hier voor nog meer vacatures ! >> (vooral dat uitroepteken doet het erg goed…). En als je daar op klikt, krijg je dit te zien:

Vacatureknop | pagina

Een totaal andere presentatie van de vacatures.

Maar we zijn nog niet klaar, want als ik in dit scherm op de knop Zoek vacatures klik, krijg ik dit te zien:

Vacatureknop | zoekscherm

 

Dat is knap! Drie verschillende manieren om vacatures te presenteren. Dit is een beginnende ontwikkelaar die het woord consistentie in ieder geval niet kan spellen. Hoewel dergelijk broddelwerk al voldoende is om Vacatureknop met een enorm punter richting Deathpool te schoppen is er nog meer te zien.

Wat te denken van de vacature detailpagina:

Vacatureknop | Detailpagina, 1

Met een hele serie social buttons maar geen knop om te solliciteren. Of toch wel? Jawel, daarvoor moet je eerst op de knop Actie klikken:

Vacatureknop | Detailpagina, 2

Verrek! De belangrijkste knop, de primaire call-to-action is verstopt achter een andere knop. Dit verzin je toch niet? En hoe moet ik dit uitleggen in relatie tot de slogan Met één knop naar je nieuwe job! ? Een volstrekt bizarre interactie waar blijkbaar de meest exotische social buttons nog belangrijker worden gevonden dan een sollicitatie van een bezoeker. Bizar.

Conclusie
Dit is zonder enige twijfel de meest achterlijke vacaturesite die ik ooit heb gezien. Geen woord meer aan vuilmaken maar als de wiedeweerga de Deathpool in. Echt. Per direct. Of kan deze site nog mee met de kerstboomverbranding?

Achtergrond
Vacatureknop is een handelsnaam van BB-Creation; een eenmanszaak die ook andere ‘pareltjes’ zoals electroknop, witgoedknop, Vakantieknop en Pokerknop als handelsnamen heeft vastgelegd. Deze eenmanszaak is eigendom van Bertine van de Beek.

Geef een antwoord

9 Comments
 • Leonie
  says:

  Wat sneu ook dat je maar 3.63 euro per maand gaat verdienen als hoofd begeleiden en wonen of 2.67 euro per maand als woonbegeleider.

  Er is ook niet echt afstemming tussen Kwintes en Vacatureknop, bij een groot gedeelte van de Vacatureknop vacatures is de sluitingsdatum al verlopen en zijn dan ook niet meer op de Kwintes site te vinden.

  Ik wens de site, maar vooral de kandidaten erg veel succes met het vinden van een passende functie…

 • it-er
  says:

  Even voor de duidelijkheid; een Ontwikkelaar (ook Programmeur, Software Engineer, etc) is een techneut die er voor zorgt dat alles foutloos werkt.  Een Webdesigner (soms ook een Interaction of User Experience designer genoemd) is een non-techneut die ervoor zorgt dat alles overzichtelijk en duidelijk werkt.

  En ja, soms worden die twee rollen in één persoon gecombineerd, met dit soort gevolgen. 

 • Nicol
  says:

  Auw, dit doet regelrecht pijn aan m’n ogen. 

  Om je in deze tijd te onderscheiden en succesvol te zijn als vacaturebank, moet je van goede huize komen. Onderscheidend vermogen heeft deze vacaturebank wel, daar is geen discussie over mogelijk maar of dat positief is 😉 ?