Broadbean goes SocialReferral (goes international)

Logo en logotype SocialReferral Ja, een bijzondere Engelste titel. Maar daar is dan ook alle reden toe. Want Broadbean en SocialReferral hebben afgesproken dat eerstgenoemde als exclusief distributeur voor SocialReferral binnen de UK gaat optreden. Met andere woorden; SocialReferral, de corporate online referral oplossing van Nederlandse bodem, goes international. Waarbij Broadbean overigens, zeer creatief, de naam BroadbeanReferral gaat hanteren.

Voor iedereen die zich nu achter de oren krabt en er geen rooie kroot meer van begrijpt even een korte uitleg. Broadbean is een vacature-multiposter + ATS + ongetwijfeld nog heel veel andere dingen. Hoewel in Nederland actief moet Broadbean het vooral van haar thuisbasis, de UK, hebben. En daar probeert zij met een zo breed mogelijk palet aan diensten (vooral) de intermediaire wereld aan zich te binden. Met als nieuwste pareltje (hoewel eigenlijk een diamant) dus nu de dienst die BroadbeanSocialReferral heet.

Maar wat is SocialReferral dan wel?

O jee, hier heeft iemand niet goed opgelet… Nou, voor deze keer dan; dit is wat ik ruim een jaar geleden over SocialReferral schreef:

Bedrijven kunnen SocialReferral gebruiken om de eigen medewerkers te faciliteren binnen een (reeds bestaand) referral programma. SocialReferral maakt het een stuk eenvoudiger voor medewerkers om vacatures op sociale netwerken te publiceren en om zeer gericht potentieel geschikte connecties uit een netwerk met een bepaalde vacature te benaderen. Met andere woorden; SocialReferral biedt zowel broad- als narrowcasting bij de zoektocht naar nieuwe collega’s via referrals.

SocialReferral is in mijn optiek bij uitstek geschikt voor bedrijven waar al een goed doordacht referral programma bestaat. Hier kan de toepassing het bestaande programma faciliteren, waarmee het rendement naar alle waarschijnlijkheid kan worden verbeterd. Daarnaast lijken ZZP-netwerken een zeer logische afnemer, evenals intermediairs die geinvesteerd hebben in talent pools. De potentiele doelgroep voor SocialReferral is dus bijzonder groot.

Duidelijk? SocialReferral is dus een corporate online referral oplossing. Wat het meteen bijzonder interessant maakt, want Broadbean bedient in de UK dus voor intermediairs en niet de primaire doelgroep voor SocialReferral; de corporates. Met andere woorden, gaat Broadbean middels SocialReferral een poging doen om ook de corporate markt binnen te treden? En op deze manier haar andere producten onder de aandacht van een nieuwe doelgroep te brengen?

Het antwoord is ja. Want dit is zoals Broadbean haar nieuwe product presenteert:

Broadbean | BroadbeanReferral

Broadbean richt zich zowel op (grote) bedrijven als op intermediairs met deze oplossing. Ik ben bijzonder benieuwd. Maar aangezien ik de vinger aan de pols ga houden, zullen we dat vanzelf ontdekken.

O ja, omdat Broadbean natuurlijk ook in de VS actief is gaat ze ook daar proberen SocialBroadbeanReferral aan de man te brengen. Maar daar heeft het bedrijf geen exclusieve rechten. En Nederland is natuurlijk  het domein van SocialReferral zelf. Dus hier heeft Broadbean niets te zoeken.

Geef een antwoord

4 Comments