Ook VNU Media ontdekt gratis vacaturesites

Emoticon dood Eerder vandaag bleek dat VNU Media ineens druk bezig is met het plaatsen van haar eigen vacatures op freemium vacaturesites Banenmatch en Jobbird. Nou is daar natuurlijk niet veel mee mis, maar het wordt bijzonder als het bedrijf vacatures voor haar eigen pay-to-post vacaturesites op Banenmatch en Jobbird gaat plaatsen. En dat is toch precies wat er is gebeurd. VNU Media heeft voor een drietal commerciele functies bij (onder meer) Nationale Vacaturebank en Intermediair vacatures op Banenmatch en Jobbird geplaatst.

Volstrekt verbijsterend! Ik heb er geen andere woorden voor. Wie heeft dit bedacht en, nog erger, wie heeft dit goedgekeurd? Merk en reputatie zeggen VNU Media blijkbaar helemaal niets. Hoever de broek nu bij Nationale Vacaturebank en Intermediair op de enkels ligt; zal het bedrijf blijkbaar een zorg zijn. Blijkbaar wenst VNU Media haar eigen marktwaarde zo snel mogelijk te verminderen.

Voor ieder recruiter die nog een contract met Nationale Vacaturebank en/of Intermediair moet (wil?) onderhandelen; het is nu de tijd om de grote kortingspercentages binnen te slepen. Want een bedrijf dat zichzelf zo te grabbel gooit kan alleen nog maar tegen ramsjprijzen haar diensten aanbieden. Of misschien wel via een freemium model…

Pay-to-post vacaturesites te koop! Voor afbraakprijzen! Iemand?

Geef een reactie

10 Comments
 • gilbert van Straalen
  says:

  Hoi Menno,

  Banenmatch kent een aantal modellen,een hiervan is het klikmodel…
   
  Het plaatsen bij banenmatch is volledig gratis maar mocht je sneller of meer kandidaten nodig hebben kunnen wij traffic genereren naar jouw vacature.

  Hierdoor kunnen wij vantevoren aangeven hoeveel sollicitanten op de door jouw geplaatste vacature zullen reageren.(no cure no pay)

  Mocht je zelf vacatures hebben en willen weten welke mogelijkheden wij onze werkgevers bieden dan hoor ik je graag.

  Met vriendelijke groet,

  Gilbert van Straalen       

        

 • Menno
  says:

  Ik heb deze vraag al een keer eerder op de recr.blog gesteld. Kan iemand mij iets meer vertellen over het freemium verdienmodel ? Tenslotte de schoorsteen moet blijven roken.
  Er zijn maar weinig dingen in het leven gratis..ook hier zal wel een addertje onder de gras zitten.
   

 • Marjolein Schenkel
  says:

  Alleen de vacatureplaatsers weten natuurlijk wat hierachter zit, maar opmerkelijk is het zeker. Op deze manier valideren van je concurrenten zou niet mijn keuze zijn en wellicht is het zelfs wel een vergissing. In ieder geval neem ik aan dat we op enig moment nog wel zullen teruglezen dat deze vacatures niet langs deze weg, maar door vacatureplaatsingen op de eigen sites zijn ingevuld – dat lijkt me de enige ‘redeeming factor’ die hier nog uit te halen valt. Wat -ik heb het niet bekeken dus weet niet of dit het geval is- nog eenvoudiger zou kunnen worden gemaakt als deze plaatsingen de kandidaat doorverwijzen naar de eigen site om te solliciteren..

 • Gijs Bos
  says:

  VNU doet gewoon wat onderzoek naar de kwantieit en kwaliteit van de response, gebruiksvriendelijkheid van de sites etc. Zou ik ook doen.

  @marc: er is geen storm, dus probeer ‘ma ajb ook niet te maken

  • Marc Drees
   says:

   Mogelijk ben je een stuk naiever dan ik had ingeschat. Maar als VNU nu pas onderzoek zou doen naar deze concurrentie is ze wel ongenadig laat. En als marktleider in het pay-to-post segment op deze manier onderzoek doen is oprecht het domste wat ik ooit heb gezien. Ze heeft hiermee freemium vacaturesites een prachtig argument in handen gegeven richting vacaturehouders en zichzelf kwetsbaar gemaakt voor diezelfde vacaturehouders. Dubbel, driewerf sto(r)m.

   • Gijs Bos
    says:

    Ik naïef? Nah.
    Misschien Is VNU’s recruitment afdeling in het budget gekort en willen ze een statement richting de directie maken? Een nieuwe HR medewerker? enthousiaste stagiair?

    Maar om er nu meteen van te maken dat’ VNU het freemium model valideert’…. Laten we het op een vergipsing houden..

 • Michel Rijnders
  says:

  De eerste en de laatste keer dat ik reclame ga maken, maar als VNU toch van het geloof afvalt: als ze deze functies met vacatureplaatsingen niet vervuld krijgen wil ik ze wel een keer helpen met CV en social search van Netwerven 🙂