Mind diet

Vanaf het moment dat de klok 00:00 uur heeft geslagen begint het grote feest:

‘Beste wensen voor 2012’

‘Ik wens je veel geluk en wijsheid toe’

‘Nog voornemens? Oh, stoppen met roken en meer gaan sporten? Nou ik ook hoor, vooral gezonder gaan eten!’

Dit gaat zo door tot de eerste 1 1/2 week van januari en dan begint het grote twijfelen:

‘Ik weet niet of het nog mag, maareh….ook voor jou nog het beste hè!’Het mooie van deze scene is dat ik het gevoel heb dat mensen niet eens echt menen wat ze zeggen en eigenlijk gewoon meedoen met de kudde. Ga eens te raden bij jezelf: meen ik het oprecht? Ben ik echt geïnteresseerd in wat de ander dit jaar anders of beter gaat doen? Of weten we bij voorbaat al dat het mooie beloftes zijn maar eigenlijk weinig aanzet tot actie (dit jaar ga ik meer sporten: meer dan wat? En hoeveel dan? En hoe ga je jezelf motiveren? Wie gaat je helpen? Hoe ga je jezelf belonen?). Voor mij is dat andersom: ik wens gewoon iedereen altijd het beste toe. En vooral het beste om het meeste uit zichzelf te halen. Een nieuwe baan kan daar bij helpen als men weet wat hij/zij concreet in deze nieuwe baan wil vinden. Wat is de omgeving waar iemand gelukkig van wordt? Welke managementstijl hoort daarbij? Is iemand graag een simpele 6 of wil iemand excelleren tot een 9? Dit soort concrete vragen zijn nodig om niet te kiezen voor een baan maar te kiezen voor het verwezenlijken van je ambitie. Alleen dan kun je commitment afgeven naar je werkgever en je belofte formuleren.

Even terugkomen op al die voornemens en wensen aan het begin van het jaar. Op nummer 1 staat: gezonder eten! Grappig is daarbij dat het altijd over ‘het lijf’ gaat, het fysieke lichaam dat we gezonder willen maken. Maar hoe zit dat met de mind? Waarom heeft niemand het voornemen om een mind diet te volgen? Precies: omdat dat nieuw is, weinig gangbaar en vooral omdat we niet weten hoe! Hoe ziet zo’n mind diet eruit en wat levert het op?

Mind diet:

– begin elke dag met zingen onder de douche

– lach twee keer per dag meer naar een onbekende

– geef minimaal 1 complimentje per dag aan een dierbare

– beloon jezelf met een 1/2 uurtje niksen als je in staat bent geweest om je negatieve gedachtes om te zetten naar positiviteit

– bel minimaal drie zakelijke relaties per dag om hen oprecht te vragen hoe het gaat

Resultaat:

– meer business

– meer dierbare die van je houden

– meer plezier in het leven

– een gezonder lijf ( bewustwording maakt gezond)

– meer resultaat met sporten (positiviteit zorgt voor kracht)

Investering:

– 0!

Dus voor iedereen die dit leest: ik ga op mind diet dit jaar en ik ben vandaag begonnen. Jullie?

Geef een reactie

1 Comment